Wat is de zilverprijs per gram?

Zilver is een edelmetaal en de waarde van dit edelmetaal is gekoppeld aan de internationale zilverkoers. Wanneer u zilver verkoopt, ontvangt u een bepaald bedrag per gram. De zilverkoers is aan schommelingen onderhevig waardoor de zilverprijs niet altijd hetzelfde is. Maar wees verzekerd: Bij Argentum Aurum ontvangt u altijd de hoogste actuele zilverprijs per gram.

De waarde van uw zilver

De waarde van uw zilver wordt voornamelijk bepaald door de zilverprijs per gram. Antiek zilver kan in sommige gevallen ook meer waarde hebben dan uitsluitend het gewicht in zilver. Daarom is het verstandig uw antieke zilver te laten taxeren door een gediplomeerd taxateur. Zilver taxeren is bij ons altijd gratis en vrijblijvend. Bij het taxeren van uw zilveren voorwerpen wordt onder andere gekeken naar:

  • het meesterteken
  • het jaarteken
  • de gehaltetekens
  • de stijl van het voorwerp
  • de staat van het voorwerp

 

Zilver verkopen? Bekijk de gehaltetekens.

Zilveren sieraden en voorwerpen bestaan vrijwel nooit uit puur zilver, omdat puur zilver in de praktijk te zacht is. Daarom wordt er een legering van zilver met andere metalen, zoals koper, gebruikt. Aan de gehaltetekens op zilver kunt u zien voor hoeveel procent het voorwerp uit puur zilver bestaat. Zo zijn er zilverlegeringen met 925 duizendste zilver (92,5 procent zilver), 835 duizendste zilver en 800 duizendste zilver. Met behulp van deze gehaltetekens, kunnen wij exact uitrekenen hoeveel gram zilver er in het aangeboden stuk is verwerkt. Zo wordt het aantal grammen zilver vermenigvuldigd met de actuele zilverprijs per gram.

De huidige zilverprijs per gram

Zoals gezegd, is de zilverprijs per gram gekoppeld aan de actuele zilverkoers. Omdat de zilverkoers dagelijks fluctueert, wordt deze nauwkeurig in de gaten gehouden door onze vakspecialisten zodat wij u altijd de meest actuele zilverprijs kunnen bieden.

 

Benieuwd naar de waarde van uw zilver? Kom langs voor een gratis taxatie.