Zilverprijs per gram

Zilver is een edelmetaal, waarvoor een wereldwijde prijs per gram van toepassing is. Wanneer u zilver verkoopt ontvangt u een bepaald bedrag per gram. De zilverkoers is aan schommelingen onderhevig en dus niet altijd hetzelfde. Wanneer u zilver verkoopt aan Argentum Aurum ontvangt u altijd de hoogste actuele zilverprijs per gram.

De waarde van zilver

De waarde van zilver wordt bepaald door verschillende factoren. Zo is onder andere de zilverprijs per gram van belang. Antiek zilver is vaak echter meer waard dan uitsluitend het gewicht in zilver. Daarom is het verstandig uw antieke zilver te laten taxeren door een gediplomeerd taxateur.

Gehaltetekens

Zilveren sieraden en voorwerpen bestaan vrijwel nooit uit puur zilver, omdat puur zilver in de praktijk te zacht is. Daarom wordt er een legering van zilver met andere metalen, zoals koper, gebruikt. Aan de gehaltetekens op zilver kunt u zien voor hoeveel procent het voorwerp uit puur zilver bestaat. Zo zijn er zilverlegeringen met 925 duizendste zilver (92,5 procent zilver), 835 duizendste zilver en 800 duizendste zilver. Met behulp van deze gehaltetekens, kunnen wij exact uitrekenen hoeveel gram zilver er in het aangeboden stuk verwerkt is. Het aantal grammen zilver wordt vermenigvuldigd met de actuele zilverprijs per gram.

Waarde antiek zilver

Heeft u antiek zilver? Dan is het bepalen van de waarde een ander verhaal. De antiekwaarde van zilver ligt namelijk hoger dan de zilverprijs per gram. Onder andere de periode waarin het vervaardigd is, de zeldzaamheid, de beroemdheid en het vakmanschap van de zilversmid en de stijlzuiverheid bepalen de uiteindelijke waarde van antiek zilver.

 

Bij het taxeren van antiek zilver wordt onder andere gekeken naar:

 

  • het meesterteken
  • het jaarteken
  • de gehaltetekens
  • de stijl van het voorwerp
  • de staat van het voorwerp

Antiek zilver taxeren

Het taxeren van antiek zilver vereist veel kennis en kunde. Daarom is het verstandig uw oude zilver door een erkend taxateur van antiek zilver te laten bekijken. De gediplomeerde taxateurs van Argentum Aurum zijn gekwalificeerd om antiek zilver te taxeren en kunnen u precies vertellen hoeveel uw zilver waard is. U kunt onder andere antieke sieraden, zilver bestek, zilveren servies, kandelaars en zilveren munten vrijblijvend laten taxeren.

Benieuwd naar de waarde van uw (antieke) zilver? Laat het vandaag nog vrijblijvend taxeren.