Zilveren Vijftig Gulden

Een zilveren vijftig gulden munt heet in de volksmond ook wel een ‘zilveren vijftigje’. Vooral geslagen om speciale historische gebeurtenissen te vieren. Wissel uw zilveren vijftigje vandaag nog in voor euro’s.

Wat is een zilveren vjftig gulden waard?

Sinds 2008 zijn zilveren vijftig gulden muntstukken niet meer inwisselbaar bij de bank. Een zilveren vijftig gulden munt wisselt u echter gemakkelijk in voor een bedrag gebaseerd op de actuele zilverprijs. De zilverprijs per gram wordt bepaald door de internationale zilverkoersen, welke dagelijks wordt bijgehouden. Zo wordt bij een zilver inkoop gelet op het gewicht en zilvergehalte van uw munt. Meteen weten wat uw zilveren vijftigje waard is? Kom direct naar onze winkel voor een gratis taxatie.

Zilvergehalte van uw zilveren vjftig gulden munt

In Nederland zijn tussen 1982 en 1998 maar liefst negen verschillende zilveren munten van 50 gulden uitgegeven, met het portret van Koningin Beatrix. Allemaal 38 mm in doorsnee, met een gewicht van 25 gram en een zuiverheid van 925/1000e (zogeheten sterling zilver). Dit betekent dat het netto gewicht aan zuiver zilver dus 23,125 gram bedraagt. Zilveren vijftig gulden munten zijn uitgegeven als herdenking aan speciale of historische gebeurtenissen. Enkele bijzondere zilveren vijftig gulden munten zijn de vijftig gulden munt 1990 ter ere van 100 jaar vorstinnen op de Nederlandse troon, de zilveren vijftig gulden munt 1991, uitgegeven ter gelegenheid van het 25-jarig huwelijk van Beatrix en Claus, en de vijftig gulden munt 1995, om stil te staan bij het feit dat het einde van de Tweede Wereldoorlog precies 50 jaar geleden was (tekst op de munt: Vijftig jaar Bevrijding 1945-1995.

Uw zilveren vjftig gulden verkopen

Zilveren vijftig gulden munten zullen altijd een zilverwaarde vertegenwoordigen. Wij betalen u gegarandeerd de actuele zilverprijs per gram voor uw zilveren munten. En heeft u ook de oude gouden munten, zoals het gouden tientje, in uw bezit? Deze munten kopen wij ook van u in. Benieuwd wat het u oplevert? Kom direct langs voor een gratis en vrijblijvende taxatie.

Uw zilveren vijftig gulden verkopen? Dat kan direct in onze winkel.