Zilveren tientje

Het zilveren tientje een echte ‘klassieker’ onder de Nederlandse zilveren munten en vandaag de dag nog steeds geld waard. Wilt u uw zilveren tientje verkopen? Kom vandaag nog bij ons langs.

 

Hoeveel is uw zilveren tientje waard?

Zilveren tientjes zijn er in verschillende soorten en maten: dat wil zeggen dat de nominale waarde wel steeds tien gulden bedraagt, maar dat door veranderingen in omvang, gewicht en vooral zilvergehalte de waarde bij een zilver inkoop kan variëren. Onze vakspecialisten zijn bekend met deze munten en kunnen uw zilveren munten daarom heel nauwkeurig taxeren. Dit doen wij gratis en vrijblijvend. Onze inkoopprijs is altijd gebaseerd op de actuele smeltwaarde van het zilver in de munt. Benieuwd hoeveel uw zilveren tientjes opleveren? Kom direct langs in onze winkel.

Kenmerken van het zilveren tientje

Net als zilveren guldens zijn zilveren tientjes geslagen in verschillende zilvergehaltes. Veel voorkomende zilveren tientjes zijn onder andere: het zilveren tientje uit de periode 1970-1973, maar liefst 25 gram zwaar, wat bij een zilvergehalte van 0,720 dus 18 gram aan fijn zilver betekent. Ook zijn er zilveren tientjes uit 1954 ‘Benelux’, met een gewicht van 15 gram, waarvan precies 10,8 gram fijn zilver. Ook dat is dus een gehalte aan zilver van 0,720. Het zilveren tientje van 1995 en later weegt ook 15 gram, maar bij een zilvergehalte van 0,800 levert dat bij een zilver inkoop meer geld op, dankzij de 12,00 gram zuiver zilver.

Uw zilveren tientje verkopen

De actuele koers van een gram zilver wordt dagelijks aangepast, onder invloed van de wereldmarkt voor zilver. Afgelopen eeuw is zilver sterk in populariteit toegenomen, wat in sommige jaren zelfs even een verdubbeling van de zilverprijs per gram opleverde. Heeft u een zilveren tientje in uw bezit en wilt u deze verkopen? Wij bieden een gratis taxatie van uw munt. Ook andere zilveren objecten, zoals bestek of sieraden kunt u bij ons laten taxeren. Meer weten? Bekijk onze FAQ of neem direct contact met ons op.

Weten wat uw zilveren tientje oplevert? Kom direct bij ons langs.

 

.