Zilveren Rijksdaalder

Nog een oude zilveren Rijksdaalder in uw bezit? Dan kunt u deze inwisselen voor euro’s. Bij ons bent u aan het juiste adres om uw zilveren munten te verkopen.

Hoeveel is uw zilveren rijksdaalder waard?

Net als bij zilveren guldens maakt het bij zilveren rijksdaalders uit wanneer uw zilveren rijksdaalder is geslagen. Het gehalte aan puur zilver is in de loop van de jaren namelijk sterk gewijzigd. En kan dus ook fors meer zijn dan de toenmalige nominale waarde van 2 gulden en 50 cent. In de meeste gevallen wordt de waarde van deze munt bepaald door het gewicht aan puur zilver. U ontvangt dan van ons een bedrag gebaseerd op de actuele zilverprijs per gram. Meer weten? Kom vrijblijvend langs in onze winkel.

Zilvergehalte van de rijksdaalder

Koning Willem I heeft in 1840 ruim 44 duizend zilveren rijksdaalders laten slaan. Deze grote zilveren rijksdaalder had een doorsnee van maar liefst 38 mm. Het totaal gewicht lag op 25 gram bij een zilvergehalte van 945/1000e. Netto zat er dus 23,625 gram zilver in elke zilveren rijksdaalder. Later is het ontwerp van de rijksdaalder aangepast. In 1929 is het zilvergehalte vastgesteld op 720/1000e. Netto zit er in deze zware zilveren rijksdaalders dus nog 18 gram zuiver zilver. Tot en met 1940 zijn er bijna 45 miljoen zilveren rijksdaalders geslagen. Van 1959 tot

1966 zijn er onder Koningin Juliana (1948-1980) een kleine 47 miljoen zilveren rijksdaalders geslagen. Deze wogen nog maar 15 gram en kenden een zilvergehalte van 720/1000e. Wie een rijksdaalder in zijn bezit heeft, kan deze munt nog altijd inwisselen voor de zilverwaarde.

Uw zilveren rijksdaalder verkopen?

Zilveren rijksdaalders zullen altijd een zilverwaarde vertegenwoordigen. Maar controleer wel dat uw rijksdaalder daadwerkelijk van zilver is gemaakt. Na 1966 heten de rijksdaalders in de volksmond nog wel ‘zilveren rijksdaalders’, maar vanaf dat jaar zijn alle rijksdaalders van nikkel gemaakt. Met een oplage van bijna 160 miljoen exemplaren en geen enkel zilvergehalte, zijn deze munten intussen waardeloos geworden. Ze zijn ook niet langer inwisselbaar bij De Nederlandsche Bank. Echte zilveren rijksdaalders kunt u direct aan ons verkopen. Benieuwd hoeveel uw munten vandaag de dag waard zijn? Kom direct langs voor een gratis en vrijblijvende taxatie.

 

Uw zilveren rijksdaalder verkopen? Kom direct bij ons langs.