Zilveren guldens verkopen

De zilveren gulden bestaat al sinds Koning Willem I. Een zilveren munt met 9,614 gram zilver in elke gulden. Wilt u uw zilveren guldens verkopen? Kom langs voor een gratis taxatie.

Hoeveel is een zilveren gulden waard?

Heel veel Nederlanders hebben de zilveren gulden, het bekendste wettige betaalmiddel uit de Nederlandse geschiedenis, verzameld. Soms om emotionele redenen, maar vaak in de hoop dat de smeltwaarde aan zilver nog eens zou toenemen. In het algemeen geldt dat de waarde van een zilveren gulden gebaseerd is op de zilverprijs per gram en dat een zilveren gulden geen verzamelaarswaarde heeft. Bij Argentum Aurum kunt u zilveren guldens verkopen van alle jaartallen en in alle hoeveelheden.

Zilvergehalte van een zilveren gulden

Die hangt af van de periode waarin de zilveren gulden is geslagen. Wie zilveren guldens wil verkopen, kan dus het beste eerst even naar het jaartal op de zilveren munt kijken.

  • Van 1840 tot 1917 weegt de zilveren gulden  10 gram en heeft een zilvergehalte van 945/1000.
  • Van 1922 tot 1954 weegt de zilveren gulden  10 gram en heeft een zilvergehalte van 720/1000.
  • Van 1954 tot 1967 weegt de zilveren gulden 6,5 gram en heeft een zilvergehalte van 720/1000.

Tot en met 1940 zijn er ruim 156 miljoen zilveren guldens geslagen. Vanaf 1954 is het gewicht nog maar 6,5 gram en dit blijft zo tot 1967, het laatste jaar dat deze zilveren munten werd geslagen. In dat jaar werd overgegaan op nikkel omdat de zilverprijs de nominale waarde benaderde.

Verzamelaarswaarde van de zilveren guldens

Van 1954 tot 1967 zijn er alleen al 187 miljoen zilveren guldens geslagen. Als u deze aantallen leest zult u begrijpen dat de waarde aan zilver hoger is dan verzamelaars er voor zullen geven.
 Uw zilveren guldens, rijksdaalders of tientjes verkopen voor de zilverwaarde is dus veel lucratiever. Wij betalen u er de actuele zilverprijs per gram voor uw zilveren munten. En heeft u ook de oude gouden munten, zoals het gouden tientje, in uw bezit? Deze kopen wij ook van u in. Benieuwd wat het oplevert? Kom vrijblijvend bij ons langs.

.

Uw zilveren guldens verkopen? Kom direct bij ons langs.