Historie Zilveren Gulden

De Zilveren Gulden bestaat al sinds Koning Willem I. Een zilveren munt met 9,614 gram zilver in elke gulden. Deze eerste munten hebben gezien de zeldzaamheid (er zijn er destijds 6 miljoen geslagen) en de leeftijd veel meer verzamelaarswaarde dan de waarde van het netto zilvergewicht bij het verkopen van zilveren guldens.

Zilveren guldens verkopen

Heel veel Nederlanders hebben het bekendste wettige betaalmiddel uit de Nederlandse geschiedenis de Zilveren Gulden verzameld, soms om emotionele redenen, maar vaak in de hoop dat de smeltwaarde aan zilver nog eens zou toenemen. In het algemeen geldt dat de waarde van een zilveren gulden gebaseerd is op de zilverprijs per gram en een zilveren gulden geen verzamelaars waarde heeft. Bij Argentum Aurum kunt u zilveren guldens verkopen van alle jaartallen. en in elke hoeveelheden.

zilveren gulden  zilveren guldens verkopen

Zilvergehalte van een zilveren gulden

Die hangt af van de periode waarin de Zilveren Gulden is geslagen. Wie zilveren guldens wil verkopen, kan dus het beste eerst even naar het jaartal op de zilveren munt kijken.

  • Van 1840 tot 1917 weegt de zilveren gulden  10 gram en heeft een zilvergehalte van 945/1000.
  • Van 1922 tot 1954 weegt de zilveren gulden  10 gram en heeft een zilvergehalte van 720/1000.
  • Van 1954 tot 1967 weegt de zilveren gulden 6.5 gram en heeft een zilvergehalte van 720/1000.

Tot en met 1940 zijn er ruim 156 miljoen zilveren guldens geslagen. Vanaf 1954 is het gewicht nog maar 6.5 gram en dit blijft zo tot het laatste jaar, 1967 dat deze zilveren munten geslagen werd. In dat jaar werd overgegaan op nikkel omdat de zilverprijs de nominale waarde benaderde.

Verzamelaarswaarde van een zilveren gulden

Van 1954 tot 1967 zijn er alleen al 187 miljoen zilveren guldens geslagen. Als u deze aantallen leest zult u begrijpen dat de waarde aan zilver hoger is dan verzamelaars er voor zullen geven.
 Deze zilveren guldens aanbieden bij Argentum Aurum en ook zilveren rijksdaalders is dus veel lucratiever. Wij betalen u er de juiste zilverprijs per gram voor. Wij kopen niet alleen zilveren munten maar ook alle gouden munten zoals een gouden tientje of een gouden vijfje.

.

Kom vandaag nog langs om uw zilveren guldens te verkopen