Veel Omega modellen van vroeger worden nu beschouwd als vintage Omega horloges. Vooral vintage horloges met bijzondere functies zijn heel goed verkoopbaar. Heeft u een vintage Omega? En bent u benieuwd wat deze vandaag de dag oplevert? Wij vertellen het u graag.

U wilt uw vintage Omega horloge verkopen?

Bij Argentum Aurum Utrecht kunt u terecht met uw vintage Omega horloge. Onze vakspecialisten zullen het horloge beoordelen en de inkoopprijs bepalen. Hoe beter de staat, hoe meer u voor uw horloge ontvangt. Ook kapotte Omega horloges mogen aangeboden worden, maar omdat reparatie vaak prijzig is, heeft dit uiteraard invloed op de inkoopprijs. Wilt u weten hoeveel uw vintage horloge waard is? Kom langs in onze winkel voor een vrijblijvende taxatie.

Geschiedenis van Omega horloges

oprichter Omega

oprichter Omega

Voor Omega begon het allemaal in 1848, toen de 23 jarige Louis Brandt uit La-Choux-de-Fond in Zwitserland, het idee opvatte om horloges te assembleren en ze vervolgens zelf te verkopen door heel Europa af te reizen op zoek naar klanten. De gekende exclusiviteit van Omega werd echter pas 100 jaar later een feit toen, vlak na de tweede wereldoorlog, achtereenvolgens een aantal toonaangevende horloges op de markt kwamen, waaronder de Speedmaster en de Seamaster.

Omega horloge verkopen: Speedmaster “Moon Watch”

De Omega Speedmaster kan een indrukwekkende geschiedenis voorleggen door als eerste, en enige horloge ooit, de maan te hebben bezocht! In 1965 werd de Omega, na het ondergaan van zware tests, als officieel horloge door de NASA bij het Apolloprogramma “ingelijfd”, waarbij het een cruciale rol heeft gespeeld bij de maanlanding. Ook tijdens de incidentrijke Apollo 13 vlucht, zorgde deze Speedmaster voor de juiste “timing” die meedroeg aan een behouden terugkeer.

Omega horloge verkopen: Seamaster “James Bond”

De Omega Seamaster siert dan weer de arm van een geheel andere held, namelijk James Bond! Dit Omega model is vanaf “Golden Eye” tot en met “Spectre”, de trouwe metgezel van deze excentrieke Britse spion die, ter compensatie van een gevaarlijk leven, zich graag laat omgeven door luxe. De Omega Seamaster maakt daar ongetwijfeld deel van uit en er zijn dan ook een paar exclusieve modellen uitgebracht die verwijzen naar 007. Zo werd er in 2002 voor het 40-jarige bestaan van de serie, een unieke Seamaster uitgegeven waarvan er maar 10.007 zijn gebouwd, een attente verwijzing naar 007 natuurlijk. In 2006 was er de Seamaster “Casino Royale” en in 2015 een gelimiteerde editie, de Seamaster 300 “Spectre” met maar 7007 exemplaren!

Meer weten over vintage horloges verkopen

Wilt u meer informatie over een taxatie of inkoop van uw vintage Omega horloge of andere sieraden? Lees onze FAQ of neem contact met ons op.