Vintage Omega horloges.

oprichter Omega

oprichter Omega

Voor Omega begon het allemaal in 1848, toen de 23 jarige Louis Brandt uit La-Choux-de-Fond in Zwitserland, het idee opvatte om horloges te assembleren en ze vervolgens zelf te verkopen door heel Europa af te reizen op zoek naar klanten.
De gekende exclusiviteit van Omega, dat z’n hoofdzetel ondertussen had verplaatst naar Biel, werd echter pas 100 jaar later een feit toen, vlak na de tweede wereldoorlog, achtereenvolgens drie toonaangevende horloges op de markt kwamen. De Speedmaster, de Seamaster en de Constellation.

Veel modellen van vroeger zijn nu zogenaamde Vintage horloges, waar verzamelaars naar op zoek zijn. Vooral vintage horloges met bijzondere functies (chronograaf of slagwerk) zijn erg gezocht.

Omega speedmaster; first watch on the moon

De Omega Speedmaster kan een indrukwekkende geschiedenis voorleggen door als eerste, en enige horloge ooit, de maan te hebben bezocht! In 1965 werd de Omega, na het ondergaan van zware tests, als officieel horloge door de NASA bij het Apolloprogramma “ingelijfd”, waarbij het een cruciale rol heeft gespeeld bij de maanlanding. Ook tijdens de incidentrijke Apollo 13 vlucht, zorgde deze Speedmaster voor de juiste “timing” die meedroeg aan een behouden terugkeer.

Omega Seamaster “James Bond “

De Omega Seamaster siert dan weer de arm van een geheel andere held, namelijk James Bond! Dit Omega model is vanaf “Golden Eye” tot en met “Spectre”, de trouwe metgezel van deze excentrieke Britse spion die, ter compensatie van een gevaarlijk leven, zich graag laat omgeven door luxe. De Omega Seamaster maakt daar ongetwijfeld deel van uit en er zijn dan ook een paar exclusieve modellen uitgebracht die verwijzen naar 007.
Zo werd er in 2002 voor het 40-jarige bestaan van de serie, een unieke Seamaster uitgegeven waarvan er maar 10.007 zijn gebouwd, een attente verwijzing naar 007 natuurlijk.
In 2006 was er de Seamaster “Casino Royal” en in 2015 een gelimiteerde editie, de Seamaster 300 “Spectre” met maar 7007 exemplaren!

Omega horloge verkopen

Omega, een naam die klinkt als muziek in de oren en wij, bij “Goud Verkopen Utrecht” zijn er daarom ook naarstig naar op zoek.
U kan dus begrijpen dat onze firma een grote belangstelling aan de dag legt voor uw “vintage” horloges en wij zijn natuurlijk bereid om de juiste prijs te betalen indien u mocht besluiten om uw kleinood te verkopen, . Daar staat “Goudverkopenutrecht” garant voor.