Rolex Submariner verkopen

De Rolex Submariner is misschien wel het bekendste model van dit wereldberoemde horlogemerk. Het is een type dat al vanaf de eerste introductie gewild is. Daardoor heeft de Rolex Submariner een hoge verkoopwaarde.

Grensverleggend vanaf het begin

De Rolex Submariner, of voluit de Rolex Oyster Perpetual Submariner, werd in 1953 geïntroduceerd. Het was indertijd een technisch hoogstandje, en één van de eerste sporthorloges die Rolex ontwierp. De volledige naam vertelt al een hoop over het dit model. Oyster heeft betrekking op de waterdichte eigenschappen, en Perpetual refereert aan het zelfopwindende mechanisme. Submariner is eveneens niet overdreven, want dit horloge was de eerste Rolex die tot meer dan 100 meter diepte waterdicht was. Sterker nog, het was indertijd het eerste horloge ter wereld dat zo waterdicht was. De Rolex Submariner was zijn tijd dus ver vooruit.

Functionaliteit voorop

De ingewikkelde techniek achter dit horloge is meer dan schone schijn. In de beginperiode werd de Rolex Submariner vrijwel alleen gekocht voor zijn functionaliteiten, en het koperspubliek bestond voornamelijk uit professionele duikers. Zo zit er rondom de wijzerplaat een draaibare ring, waarmee u kunt aangeven hoe lang u al onder water bent. Om te voorkomen dat de duiktijd te lang wordt is de ring slechts één kant op te draaien. Verder zijn de wijzers en enkele overige elementen in het display voorzien van een lichtgevende coating. Die geeft tot wel acht uur licht, en straalt bovendien een speciale kleur blauw uit die ook onder water goed opvalt. Ten slotte is het gehele horloge en de horlogeband gemaakt van extra stevige materialen die bestand zijn tegen krassen, schokken en de inwerking van zout zeewater. Dat maakt de Rolex Submariner dus tot een horloge dat echt gebruikt mag worden.

Een horloge voor filmsterren en supermodellen

In de jaren zestig werd de Rolex Submariner stilaan bekender. Het veranderde van een specialistisch product naar een populaire keuze voor de jetset. Niet langer werd het gebruikt als duikershorloge, maar als statussymbool. De oorzaak hiervoor is betrekkelijk eenvoudig aan te wijzen: Sean Connery droeg opzichtig een Submariner in de eerste James Bondfilm, Dr. No.

Het was in die film tamelijk toevallig dat Bond een Rolex Submariner droeg. Naar verluid werd op enig moment tijdens het filmen bedacht dat Bond een horloge nodig had. Omdat het budget van de film niet toeliet dat er speciaal een horloge werd aangekocht, kreeg hij het exemplaar van de regisseur om zijn pols. Dat was toevallig een Rolex Submariner. Omwille van de consistentie kreeg Bond vervolgens in elke nieuwe film eenzelfde horloge om zijn pols. Daarmee groeide het uit tot één van de meest herkenbare elementen in de outfit van James Bond. Bijgevolg werd de Submariner ook zeer populair. Tegenwoordig is het wellicht het meest bekende model van Rolex.

Tal van edities

Die populariteit kwam uiteraard niet ten goede van de exclusiviteit van de Submariner. Om te voorkomen dat iedereen dezelfde Rolex zou gaan dragen, heeft het horlogemerk daarom vele tientallen verschillende edities gemaakt. Bovendien is elk type verkrijgbaar in tal van uitvoeringen. Zo is dit horloge te vinden in roestvrij staal, staal/goud en 18 karaats goud. Ook zijn er in de loop van tijd allerlei verbeteringen doorgevoerd, zodat het horloge tegenwoordig bijvoorbeeld tot een diepte van 300 in plaats van de oorspronkelijke 100 meter waterdicht is. De Submariner is overigens nog altijd in productie; de nieuwste editie werd gelanceerd in 2012.

Rolex Submariner verkopen

Dit is nog altijd een zeer gewild horloge. Ook oudere exemplaren zijn in trek, mits ze de tand der tijds goed hebben doorstaan. Omdat de dit horloge in zoveel verschillende edities en uitvoeringen verkocht is, kan het lastig zijn een correcte prijs te bepalen. Bij Goud verkopen Utrecht staan we u graag bij in het vinden van een juiste verkoopwaarde. Het taxeren gebeurt bij ons in de winkel.

Rolex Submariner verkopen bij Goud verkopen Utrecht

Daarnaast zijn we bij echte Rolex Submariners graag bereid het horloge van u te kopen. Wij staan voor de hoogste prijs en een betrouwbaar en transparant taxatie- en verkoopproces. We kunnen het horloge als geheel kopen. Let dan wel op dat wij voor horloges die jonger dan vijf jaar zijn, een garantiecertificaat vereisen. Breng dus uw Submariner eens mee naar Goud verkopen Utrecht!