Rolex Submariner verkopen

De Rolex Submariner is misschien wel het bekendste model van dit wereldberoemde horlogemerk. Een type Rolex dat al vanaf de eerste introductie gewild is. Daardoor heeft de Rolex Submariner nog steeds een hoge verkoopwaarde. Wilt u uw Rolex Submariner verkopen? Dan bent u bij ons aan het goede adres.

Hoeveel is uw Rolex Submariner waard?

De Rolex Submariner is nog altijd een zeer gewild horloge. Ook oudere exemplaren zijn in trek, mits deze de tand der tijds goed hebben doorstaan. Omdat dit horloge in zoveel verschillende edities en uitvoeringen is uitgebracht, zullen onze vakspecialisten uw Submariner zorgvuldig taxeren. Dit gebeurt direct bij ons in de winkel. De waarde van het horloge hangt uiteraard af van de staat van het uurwerk. Het is tevens aan te raden om uw horloge zo compleet mogelijk aan te bieden, dus samen met originele doos en papieren als u deze nog heeft. Kom vandaag nog bij ons langs voor een gratis taxatie.

Het verhaal achter de Rolex Submariner

De Rolex Submariner, of voluit de Rolex Oyster Perpetual Submariner, werd in 1953 geïntroduceerd. Het was indertijd een technisch hoogstandje, en één van de eerste sporthorloges die Rolex ontwierp. De volledige naam vertelt al een hoop over het dit model. Oyster heeft betrekking op de waterdichte eigenschappen, en Perpetual refereert aan het zelfopwindende mechanisme. Submariner is eveneens niet overdreven, want dit horloge was de eerste Rolex die tot meer dan 100 meter diepte waterdicht was. Sterker nog, het was indertijd het eerste horloge ter wereld dat zo waterdicht was. De Rolex Submariner was zijn tijd dus ver vooruit.

Het horloge van James Bond

In de jaren zestig werd de Rolex Submariner stilaan bekender. Het veranderde van een specialistisch product naar een populaire keuze voor de jetset. Niet langer werd het gebruikt als duikershorloge, maar als statussymbool. De oorzaak hiervoor is betrekkelijk eenvoudig aan te wijzen: Sean Connery droeg opzichtig een Submariner in de eerste James Bondfilm, Dr. No.

Het was in die film tamelijk toevallig dat Bond een Rolex Submariner droeg. Naar verluid werd op enig moment tijdens het filmen bedacht dat Bond een horloge nodig had. Omdat het budget van de film niet toeliet dat er speciaal een horloge werd aangekocht, kreeg hij het exemplaar van de regisseur om zijn pols. Dat was toevallig een Rolex Submariner. Omwille van de consistentie kreeg Bond vervolgens in elke nieuwe film eenzelfde horloge om zijn pols. Daarmee groeide het uit tot één van de meest herkenbare elementen in de outfit van James Bond. Bijgevolg werd de Submariner ook zeer populair. Tegenwoordig is het wellicht het meest bekende model van Rolex.

Kenmerken van de Rolex Submariner horloge

De ingewikkelde techniek achter dit horloge is meer dan schone schijn. In de beginperiode werd de Rolex Submariner vrijwel alleen gekocht voor zijn functionaliteiten, en het koperspubliek bestond voornamelijk uit professionele duikers. Zo zit er rondom de wijzerplaat een draaibare ring, waarmee u kunt aangeven hoe lang u al onder water bent. Om te voorkomen dat de duiktijd te lang wordt is de ring slechts één kant op te draaien. Verder zijn de wijzers en enkele overige elementen in het display voorzien van een lichtgevende coating. Die geeft tot wel acht uur licht, en straalt bovendien een speciale kleur blauw uit die ook onder water goed opvalt. Ten slotte is het gehele horloge en de horlogeband gemaakt van extra stevige materialen die bestand zijn tegen krassen, schokken en de inwerking van zout zeewater. Dat maakt de Rolex Submariner dus tot een horloge dat echt gebruikt mag worden.

Uw Rolex Submariner verkopen

De Rolex Submariner taxeren wij gratis en vrijblijvend voor u. Zo staan wij voor een betrouwbaar en transparant taxatie- en verkoopproces. Overweegt u om uw Rolex Submariner te verkopen? Onze vakspecialisten staan voor klaar in onze inkoopwinkel Utrecht. Kom zonder afspraak langs, of lees eerst de FAQ.