Rolex Explorer verkopen

De Rolex Explorer is een fraai bewijs dat minder ook meer kan zijn. Het ogenschijnlijk eenvoudige ontwerp wordt door velen geroemd als één van de meest iconische Rolex designs. Daarmee is de verkoopwaarde van dit horloge nog altijd aanzienlijk. Wilt u uw Rolex Explorer verkopen? Wij helpen u graag verder.

Wat is uw Rolex Explorer waard?

Rolex horloges zijn ware klassiekers. Om die reden blijven deze horloges goed verkoopbaar en behouden goed hun waarde. Hoeveel uw Rolex horloge oplevert is onder andere afhankelijk van de conditie van het uurwerk. Ook de aanwezigheid van een originele doos en papieren hebben invloed op de inkoopprijs. Wilt u uw Rolex Explorer verkopen? Dan staan onze vakspecialisten voor u klaar. Zo kunnen zij uw horloge eerlijk beoordelen en deze direct van u inkopen. Een taxatie is bij ons altijd gratis en vrijblijvend.

De Rolex Explorer: een Himalayaanse historie

De Rolex Explorer is een bergbeklimmers horloge. Het verhaal van de Rolex Explorer begint in de jaren dertig van de vorige eeuw. Rolex had net een nieuw type horloge ontwikkeld, de Perpetual Oyster datejust. Dit technisch hoogstandje kon zichzelf opwinden en was bovendien waterdicht tot een diepte van 100 meter. Rolex was echter nog op zoek naar een verhaal bij het horloge, een imago. Mensen moesten bij deze horloges denken aan avontuur, maar wélk avontuur?

Daarom begon het horlogemerk enkele extreme sporten te sponsoren. Eén van die sporten was bergbeklimmen, en zo werd Rolex sponsor van de Himalayaexpedities.

De Rolex Explorer: gemaakt voor bergbeklimmers

Rolex begon een horloge te ontwikkelen dat exact voldeed aan de wensen van de bergbeklimmers. Aan een van de belangrijkste eisen was reeds voldaan: het horloge moest zichzelf opwinden. De expeditieleden hadden namelijk al hun concentratie nodig voor het klimmen. Toen in 1953 Sir Edmund Hillary als eerste mens op aarde de top van de Mount Everest bereikte – naar verluid mét een Rolex om zijn pols – achtte Rolex de tijd rijp om een speciaal bergbeklimmershorloge te lanceren. Dat werd de Rolex Explorer.

Kenmerken van de Rolex Explorer

De Explorer ademt bergbeklimmen. Neem bijvoorbeeld het eenvoudige ontwerp. Als een bergbeklimmer bovenop de berg staat, verblind door ijs en sneeuw en gedesoriënteerd doordat de lucht nog maar zeer weinig zuurstof bevat, telt elk moment. De Explorer is dus zo ontworpen dat één snelle blik moet volstaan om te zien hoe laat het is. In het bijzonder is dat te zien aan de wijzers en de wijzerplaat. Zo is het bekende 3-6-9-ontwerp, waarbij de uurmarkering enkel die drie getallen toont en verder eenvoudige streepjes, speciaal ontwikkeld om direct duidelijkheid te verschaffen. De uurwijzer expres heel anders gemaakt dan de minuten- en secondewijzers. Ook is de wijzerplaat op strategische plaatsen voorzien van een speciale lichtgevende coating voor duistere omstandigheden. Daarnaast is het horloge is vrijwel ongevoelig voor temperatuur, heeft het een ingebouwde schokbreker en is het vrijwel onmogelijk te bekrassen, zodat zelfs een stevige val het horloge niet kan beschadigen.

Uw Rolex Explorer verkopen in Utrecht

De Explorer is nog altijd populair en behoudt daarom goed zijn waarde. Heeft u een Rolex of andere sieraden die u wellicht wilt verkopen? Bij Argentum Aurum helpen wij u graag verder. Onze experts staan voor u klaar om een nauwkeurige waardebepaling te doen, zodat u precies weet waar u aan toe bent. Bent u benieuwd wat uw horloge waard is? We zien u en uw Rolex Explorer graag tegemoet in onze winkel.