Rolex Explorer verkopen

De Rolex Explorer is een fraai bewijs dat minder ook meer kan zijn. Het ogenschijnlijk eenvoudige ontwerp wordt door velen geroemd als één van de meest iconische designs van Rolex. Daarmee is de verkoopwaarde van dit horloge altijd nog aanzienlijk. Heeft u een Rolex Explorer en wilt u die verkopen? Bij Argentum Aurum bent u bij het juiste adres!

Een Himalayaanse historie

De Rolex Explorer is een bergbeklimmers horloge, en Rolex maakt Zwitserse horloges. Het is dus logisch om te denken dat de Explorer is ontstaan op de Zwitserse berghellingen, maar dat wordt weersproken door de feitelijke geschiedenis.

Het verhaal van de Rolex Explorer begint de jaren dertig van de vorige eeuw. Rolex had net een nieuw type horloge ontwikkeld, de Perpetual Oyster datejust. Dit technisch hoogstandje kon zichzelf opwinden en was bovendien waterdicht tot een diepte van 100 meter. Rolex was echter nog op zoek naar een verhaal bij het horloge, een imago. Mensen moesten bij deze horloges denken aan avontuur, maar wélk avontuur?

Daarom begon het horlogemerk enkele extreme sporten te sponsoren. Eén van die sporten was bergbeklimmen, en zo werd Rolex sponsor van de Himalayaexpedities. Rolex begon een horloge te ontwikkelen dat exact voldeed aan de wensen van de bergbeklimmers. Aan een van de belangrijkste eisen was reeds voldaan: het horloge moest zichzelf opwinden. De expeditieleden hadden namelijk al hun concentratie nodig voor het klimmen, en dan kon zoiets futiels als het opwinden van een horloge gemakkelijk worden vergeten.

Toen in 1953 Sir Edmund Hillary als eerste mens op aarde de top van de Mount Everest bereikte – naar verluid mét een Rolex om zijn pols – achtte Rolex de tijd rijp om een speciaal bergbeklimmershorloge te lanceren. Dat werd de Rolex Explorer.

Een horloge met een doel

De Explorer ademt bergbeklimmen. Neem bijvoorbeeld het eenvoudige ontwerp. Als een bergbeklimmer bovenop de berg staat, verblind door ijs en sneeuw en gedesoriënteerd doordat de lucht nog maar zeer weinig bevat, telt elk moment. De Explorer is dus zo ontworpen dat één snelle blik moet volstaan om te zien hoe laat het is.

In het bijzonder is dat te zien aan de wijzers en de wijzerplaat. Zo is het bekende 3-6-9-ontwerp, waarbij de uurmarkering enkel die drie getallen toont en verder eenvoudige streepjes, speciaal ontwikkeld om direct duidelijkheid te verschaffen. Ook is de uurwijzer expres heel anders gemaakt dan de minuten- en secondewijzers. De bekende witte inleg van de uurmarkeringen en wijzers op een diepzwarte achtergrond minimaliseert de kans op foutief aflezen. Ten slotte is de wijzerplaat op strategische plaatsen voorzien van een speciale lichtgevende coating voor duistere omstandigheden. Al met al heeft de Explorer zo een echt superieure leesbaarheid.

Sommige aspecten van de functionaliteit van de Rolex Explorer zijn minder zichtbaar. Het horloge is bijvoorbeeld vrijwel ongevoelig voor temperatuur. Ook extremen zoals de -50 graden Celsius die klimmers bovenop de Mount Everest kunnen tegenkomen zijn geen probleem voor de mechaniek. Daarnaast heeft het een ingebouwde schokbreker en is het vrijwel onmogelijk te bekrassen, zodat zelfs een stevige val het horloge niet kan beschadigen.

Iconisch design in tal van uitvoeringen

Het simpele ontwerp van de Rolex Explorer maakt dit horloge volgens velen van grote klasse, ondanks de talloze functionaliteiten. Het is niet het meest bekende sporthorloge van dit Zwitserse merk, maar wel met afstand het meest elegante.

Dat wil overigens nog niet zeggen dat het een onopvallend horloge is. Bovendien zijn er voor de liefhebber in de loop der jaren zeer veel verschillende designs op de markt gekomen. Er zijn edities met een andere kleur wijzerplaat, edelsteentjes en andere versieringen en een andere horlogeband en kast dan de standaard metaalkleurige glanzende roestvrijstalen uitvoering.

Rolex Explorer verkopen bij Goud verkopen Utrecht

De Explorer is nog altijd populair en heeft een hoge verkoopwaarde. Heeft u een Rolex Explorer die u wellicht wilt verkopen? Bij Argentum Aurum helpen we u graag verder. Onze experts staan altijd voor u klaar om een nauwkeurige en eerlijke waardebepaling te doen, zodat u precies weet waar u aan toe bent. En desgewenst kunt u het ook aan ons verkopen. We zijn niet enkel betrouwbaar en werken transparant, maar bieden u ook altijd de hoogste prijs.

Bent u benieuwd wat uw horloge waard is? We zien u en uw Rolex Explorer graag tegemoet in onze winkel om u verder te helpen