Rolex Day Date verkopen

Heeft u een Rolex Day Date in uw bezit en wilt u deze verkopen? Dan bent u van harte welkom bij Goud Verkopen Utrecht. Wij zijn niet alleen het betrouwbare adres voor het te koop aanbieden van goud, zilver en diamant, maar hebben ons ook gespecialiseerd in het inkopen van diverse horloges. Wij staan graag voor u klaar met een nette, professionele en eerlijke dienstverlening.

Bedrijf en merk Rolex

Rolex is het merk dat wereldwijd behoort tot de meest bekende horlogemerken. Het merk werd in 1905 opgericht door Hans Wilsdorf, een Duitse zakenman en technicus. Daarnaast kan deze man gezien worden als uitvinder, daar hij een tijdmechanisme heeft uitgevonden dat zichzelf kon opwinden door beweging van de pols. In 1926 vond Rolex het eerste waterdichte horloge uit, dat tevens schokbestendig en vuilwerend was. Tijdens de Tweede Wereldoorlog verhuisde het bedrijf Rolex naar Zwitserland, waar het tegenwoordig nog steeds gevestigd is. Het bedrijf draait een jaaromzet van een ruime 3 miljard. De meest populaire modellen van Rolex zijn onder meer de Datejust, de Prince/Princess, de Explorer, de Submariner, de Day Date en de Milgauss. De enorme populariteit van het merk Rolex heeft ervoor gezorgd dat er sinds enkele jaren ook imitaties van de populaire modellen te verkrijgen zijn. Deze modellen worden aangeboden tegen prijzen die (ver) onder de 100 euro liggen. Deze imitaties kopen wij niet!

Rolex day date

De Rolex Day Date

De Rolex Day Date werd in 1956 op de markt gebracht en is een verbeterde versie van het Datejust model. Het Day Date model geeft niet alleen de tijd aan, maar ook de dag. Deze wordt voluit geschreven. Het model is uitgebracht in maar liefst 28 talen. De dag wordt aangegeven aan de bovenzijde van de wijzerplaat. De Rolex Day Date was het eerste horloge ter wereld dat zowel een dag- als een datumaanduiding toonde. Uiteindelijk werden er talloze varianten van de Rolex Day Date gemaakt. Het horloge is waterdicht en verkrijgbaar in witgoud, geelgoud, roze goud en platina. Naast de modellen van de Rolex Day Date is er ook de Rolex Day Date ll. Dit is de vernieuwde versie van de modellen die vallen onder de reguliere Day Date. De Rolex Day Date is op de markt gebracht met verschillende wijzerplaten en randen, in roze goud, witgoud en geelgoud (allen 18 karaats) en in platina.

Een waar statussymbool

Rolex behoort tot het meest bekende horlogemerk dat er op de markt te verkrijgen zijn. Dit betekent op de eerste plaats natuurlijk dat de Rolex horloges zijn weggelegd voor een selectief publiek. l . Het horloge wordt ook wel rolex day date president genoemd. De band heet namelijk president band en wordt alleen op dit model gebruikt. Er is geen enkel model dat zo vaak door staatshoofden en captain’s of industry wordt gedragen. Het oorspronkelijke ontwerp uit 1956 heeft een kast diameter van 36 mm. maar Rolex is een merk dat de heersende trend van steeds groter wordende horloges haarfijn aanvoelt en heeft de Day Date 2 voorzien van een grotere kast met een diameter van 41 mm.

De Rolex Day Date verkopen

Wanneer u een Rolex Day Date in uw bezit heeft, en u erover denkt om deze van de hand te doen, dan kunt u eens vrijblijvend contact opnemen met Goud Verkopen Utrecht. Wij hebben ons gespecialiseerd in het inkopen van de meest uiteenlopende sieraden, diamanten en horloges van diverse merken. Ook wanneer u een Rolex wilt verkopen staan wij graag voor u klaar. Wij garanderen u een eerlijke prijs en bespreken de koop vooraf goed met u. Zo weet u altijd precies waar u aan toe bent en komt u niet voor verrassingen achteraf te staan. Wij handelen eerlijk, vakkundig en transparant.

Neem contact met ons op

Wilt u een Rolex Day Date verkopen, of wellicht een ander model Rolex? Neemt u gerust eens vrijblijvend contact met ons op voor een kennismaking. Wij zijn er om u te informeren en te adviseren. Daarnaast vertellen wij u graag wat wij voor u kunnen betekenen wanneer u interesse heeft in het verkopen van uw Rolex. Wij zijn u graag van dienst.