Rolex Datejust verkopen

Uw Rolex Datejust verkopen? Bij ons bent u aan het goede adres voor een vakkundige en vrijblijvende taxatie. Zo kunnen wij u vertellen wat uw horloge nog waard is en kopen wij het direct van u in als u dat zo wenst.

Hoeveel is uw Rolex Datejust waard?

Wanneer u overweegt om uw Rolex Datejust te verkopen, zullen onze specialisten uw horloge van een vakkundige beoordeling voorzien. Bij het bepalen van de waarde wordt er uiteraard als eerste gekeken naar de staat van uw Rolex. Hier geldt: hoe beter de conditie, hoe meer wij u voor uw tweedehandse horloge kunnen geven. En hoe completer, hoe beter. Dus ook de aanwezigheid van een originele doos en papieren (als u deze nog heeft) hebben invloed op de waarde van uw Rolex Datejust.

Het verhaal achter de Rolex Datejust

De Rolex Datejust werd voor het eerst gemaakt in 1945, voor de 40ste verjaardag van het merk. Een klassieker was geboren. Het was een zelfopwindend horloge, uiteraard, en het eerste horloge met de datum op de wijzerplaat. Het had een gouden bandje dat ook een eigen naam heeft, de Jubilee. Een ander bekend horlogebandje van de Datejust is de Oyster. Dit bandje, gemaakt van roestvrij staal, heeft een sportief-chique uitstraling. De sluiting is robuust en zo gemaakt dat ze nooit zomaar kan openspringen. Het stukje ingeslepen vergrootglas boven de datum, ook een primeur van Rolex, werd voor het eerst in 1955 aan de Datejust toegevoegd. En precies om twaalf uur schuift de datum door op de eigen subtiele, soepele Rolex manier. Dit verbaast nu niemand, maar in 1945 was het revolutionair. De prachtige wijzerplaat alleen al vereist 60 verschillende handelingen bij de fabricage, gedeeltelijk met de hand. Rolex houdt namelijk nog steeds vast aan de hoogste productiestandaard.

Kenmerken van de Rolex Datejust

De Datejust maakt deel uit van de Oyster collectie. Oyster verwijst naar de befaamde horlogekast van Rolex, die geen water en al helemaal geen vuil binnenlaat. Karakteristiek is de geribbelde rand rond het glas, hoewel er ook Oysters met een gladde rand zijn. De grootte van de originele Rolex Datejust was 36 mm en is dat nog steeds. De Datejust II, het moderne broertje, is 41 mm groot. De Datejust is dus niet heel groot maar heeft wel een enorme uitstraling.

rolex datejust

De naam Datejust zult u op de vroegere modellen niet tegenkomen. Op de wijzerplaat staat simpelweg Rolex Oyster Perpetual, met onderaan, bij de 6, de vermelding Certified Chronometer. Het horloge is namelijk gecertificeerd als chronometer en heeft dus een COSC certificaat. Dit geldt zelfs niet voor alle Rolex horloges en maar voor 3% van alle Zwitserse horloges. Op latere modellen komt de naam Datejust wel af en toe voor en nu is het standaard. Het is alles waar Rolex voor staat: design, precisie en prestige.

Uw Rolex Datejust verkopen? Wij helpen u graag verder.

Aan ons kunt u uitsluitend uw authentieke Rolex Datejust verkopen. De enorme populariteit van het merk Rolex heeft ervoor gezorgd dat er sinds enkele jaren ook imitaties van de populaire modellen te verkrijgen zijn. Let op: imitaties kopen wij niet in! Voor meer informatie bent u welkom in onze winkel, waar onze experts u graag te woord staan, of lees eerst de FAQ.