Rolex Datejust verkopen

Uw Rolex Datejust verkopen? Bij ons bent u aan het goede adres voor een vakkundige en vrijblijvende taxatie. Zo kunnen wij u vertellen wat uw Rolex Datejust nog waard is en kopen wij het direct van u in als u dat wenst.

Hoeveel is mijn Rolex Datejust waard?

Dat is moeilijk te zeggen. Er zijn een vijftigtal verschillende Datejust-referenties vanaf 1945 tot heden gemaaktDe meest voorkomende Rolex Datejust referentie is 16030 (12% van alle Datejust), deze is ook het meest geproduceerde Datejust model. De stalen Datejust met referentie 6305 levert de hoogste prijs op ( ca. € 13000,–) vanwege zijn zeldzaamheid. Wanneer u overweegt om uw Rolex Datejust te verkopen, zullen wij uw horloge vakkundig beoordelen. Bij het bepalen van de waarde wordt er uiteraard als eerste gekeken naar de staat. Hier geldt: hoe beter de conditie, hoe meer wij u kunnen betalen. En hoe completer, hoe beter. Dus de aanwezigheid van een originele doos en papieren hebben invloed op de waarde van uw Rolex Datejust.

GESCHIEDENIS

De Rolex Datejust werd geboren in 1945. Het is het eerste automatische horloge om zowel de datum weer te geven op 3 uur, en de inscriptie Chronometer op de wijzerplaat. Deze twee kenmerken gaven hem zijn naam Date-Just. Zijn Cyclops-vergrootglas wordt enkele jaren later toegevoegd, om de datum anderhalve X te vergroten. Dit wordt snel een Rolex kenmerk.

Kenmerken van de Rolex Datejust

  • Zoals alle Oyster (oester) horloges, een schroefkroon en een geschroefde achterdeksel,
    om waterdichtheid te garanderen.
  • Een gecanneleerde rand met meer of minder brede strepen.
  • De datum op 3 uur, met op het glas een vergrootglas.
  • Een flexibele band met 3 kleine schakeltjes in het midden van de schakel,
    Jubilee band genaamd.

De Datejust maakt deel uit van de Oyster collectie. Oyster verwijst naar de befaamde horlogekast van Rolex, die geen water of vuil binnenlaat. Karakteristiek is de geribbelde rand rond het glas, hoewel er ook Oysters met een gladde rand zijn. De grootte van de originele Rolex Datejust was 36 mm en is dat nog steeds. De Rolex Datejust II, het moderne broertje, is 41 mm groot.

rolex datejustDe naam Datejust zult u op de vroegere modellen niet tegenkomen. Op de wijzerplaat staat simpelweg Rolex Oyster Perpetual, met onderaan, bij de 6, de vermelding Certified Chronometer. Het horloge is namelijk gecertificeerd als chronometer en heeft dus een COSC certificaat. Dit geldt zelfs niet voor alle Rolex horloges en maar voor 3% van alle Zwitserse horloges. Op latere modellen komt de naam Datejust wel af en toe voor en nu is het standaard.

Verschillende wijzerplaten

De prachtige wijzerplaat alleen al vereist 60 verschillende handelingen bij de fabricage, gedeeltelijk met de hand. De kleuren wijzerplaten: zwart, grijs, goud, crème, blauw of zilver zijn origineel. Zwart is de populairste kleur, met 21% van het totaal het meest gekozen.

Uw Rolex Datejust verkopen? Wij helpen u graag verder.

Aan ons kunt u uitsluitend uw authentieke Rolex Datejust verkopen. Voor meer informatie bent u van maandag t/m donderdag welkom in onze winkel. Let op: imitaties kopen wij niet in!