Rolex Datejust verkopen

U wilt uw Rolex verkopen. Wij kopen hem graag. En wij geven u de juiste prijs omdat wij vinden dat dat zo hoort. Het merk Rolex bestaat sinds 1905 en is de uitvinder van, onder andere, het zelfopwindende horloge. In het totaal heeft Rolex meer dan 400 patenten. De Rolex Datejust is een tijdloos en prachtig horloge, volgens sommigen het mooiste ooit gemaakt. Dit model van Rolex is een beetje ondergesneeuwd in zijn reputatie door de Rolex Daytona maar dat is eigenlijk niet terecht.

Karakteristiek & revolutionair

De Rolex Datejust werd voor het eerst gemaakt in 1945, voor de 40ste verjaardag van het merk. Een klassieker was geboren. Het was een zelfopwindend horloge, uiteraard, en het eerste horloge met de datum op de wijzerplaat. Het had een gouden bandje dat ook een eigen naam heeft, de Jubilee. Een ander bekend horlogebandje van de Datejust is de Oyster. Dit bandje, gemaakt van roestvrij staal, heeft een sportief chique uitstraling. De sluiting is robuust en zo gemaakt dat ze nooit zomaar kan openspringen.

Het stukje ingeslepen vergrootglas boven de datum, ook een primeur van Rolex, werd voor het eerst in 1955 aan de Datejust toegevoegd. En precies om twaalf uur schuift de datum door op de eigen subtiele, soepele Rolex manier. Dit verbaast nu niemand maar in 1945 was het revolutionair. De prachtige wijzerplaat alleen al vereist 60 verschillende handelingen bij de fabricage, gedeeltelijk met de hand. Rolex houdt namelijk nog steeds vast aan de hoogste productiestandaard.

Oyster collectie

De Datejust maakt deel uit van de Oyster collectie. Oyster verwijst naar de befaamde horlogekast van Rolex, die geen water en al helemaal geen vuil binnenlaat. Karakteristiek is de geribbelde rand rond het glas, hoewel er ook Oysters met een gladde rand zijn. De grootte van de originele Rolex Datejust was 36 mm en is dat nog steeds. De Datejust II, het moderne broertje, is 41 mm groot. De Datejust is dus niet heel groot maar heeft wel een enorme uitstraling.

rolex datejust

 

Referentienummers Oyster

Het referentienummer van de eerste Datejust was 4467. De naam Datejust zult u op de vroegere modellen niet tegenkomen. Op de wijzerplaat staat simpelweg Rolex Oyster Perpetual, met onderaan, bij de 6, de vermelding Certified Chronometer. Het horloge is namelijk gecertificeerd als chronometer en heeft dus een COSC certificaat. Dit geldt zelfs niet voor alle Rolex horloges en maar voor 3% van alle Zwitserse horloges. Op latere modellen komt de naam Datejust wel af en toe voor en nu is het standaard. Er zijn speciale modellen voor dames, vaak ingelegde met diamantjes. In feite zijn de modellen uniseks. Kenmerkend voor alle Rolex horloges en dus ook voor de Datejust, is de inscriptie aan de binnenkant van de kast van het kastnummer. Om dit te kunnen zien moet u uw horloge een beetje schuin houden.

De eerste Rolex Datejust was gemaakt van goud. Daarna kwamen er vele modellen, altijd gebaseerd op het oorspronkelijk model maar naast goud gemaakt van roze goud, staal of staal gecombineerd met goud. Sommige modellen hebben Romeinse cijfers in plaats van streepjes. Een zeer populaire Datejust is die met referentienummer 6305, vooral die met een grijs-zwarte wijzerplaat. Er is ook een variant met een gebroken witte wijzerplaat. Beide hebben een honinggraat patroon. Een ander model met een dergelijke wijzerplaat is de 6604, gemaakt van platina. Dit model is behoorlijk zeldzaam.
De hedendaagse Datejust is wat robuuster en sportiever dan het originele model maar niet heel anders. Het is een klassieker en een horloge voor elke dag. Het is alles waar Rolex voor staat: design, precisie en prestige.

 

Bij Argentum Aurum in Utrecht bent u ervan verzekerd dat wij uw kostbare Rolex op waarde schatten en u de juiste prijs betalen