U wilt uw Omega Speedmaster verkopen?

Iedereen die enige interesse in horloges heeft kent Omega als het eerste horloge op de maan. De Omega Speedmaster Professional werd door de Amerikaanse ruimtevaart organisatie NASA immers aangewezen als het standaard horloge voor alle Apollo maanmissies. Nu, ruim een halve eeuw later, is de Speedmaster weinig veranderd. Een klassiek, tijdloos en robuust horloge dat naast zeer functioneel ook een goede investering is gebleken. Wij betalen u een goed prijs als u uw vintage Omega horloge wilt verkopen.

Omega speedmaster

 

Geschiedenis van Omega Speedmaster

Hoewel de Speedmaster zogezegd vooral bekend is vanwege zijn rol in de maanmissies, werd het horloge in eerste instantie niet specifiek voor de ruimtevaart ontworpen. Bij de introductie van het horloge in 1957 was deze voornamelijk bedoeld voor het gebruik in (motor)sport, waarbij de ongekende precisie van de chronograaf van grote toegevoegde waarde zou zijn. Deze functionaliteit zou het Omega Speedmaster horloge een gewilde accessoire maken voor testpiloten, waar timing van cruciaal belang was.

Omega Speedmaster en NASA’s Apollo programma

Ruimtevaart organisatie NASA kwam in aanraking met Omega nadat astronaut Walter Schirra zijn persoonlijke Omega Speedmaster CK 2998 meenam tijdens de Mercury-Atlas 8 ruimtemissie in 1962. Kort hierna zouden ze een lokale juwelier bezoeken om daar een aantal horloges met chronograaf te kopen en te beoordelen. In 1965 zou bekend worden dat de Omega Speedmaster uit deze beoordeling het best naar voren kwam en in de daaropvolgende periode het officiële horloge van het ruimtevaartprogramma zou zijn.

Omega Speedmaster modellen

Bekendste Omega Speedmaster modellen zijn ongetwijfeld de Omega Speedmaster Professional modellen die ook wel ‘moonwatches’ worden genoemd. Zo startte de horlogemaker in de jaren ’70 met het produceren van Speedmaster Automatic modellen voorzien van een automatisch mechanisme, en is er zelfs een digitale LCD Speedmaster Quartz ontwikkeld. Geen van deze modellen kan de populariteit van de klassieke Omega Speedmaster Professional echter evenaren. Deze Omega Speedmaster is dan ook het gemakkelijkst te verkopen.

Omega Speedmaster verkopen

De Omega Speedmaster is een van de bekendste horloges aller tijden en is daarmee in veel gevallen een degelijke investering gebleken. Kwaliteit en tijdloosheid hebben ervoor gezorgd dat de Omega bijzonder waardevast is en een Omega verkopen aan Argentum Aurum verzekerd u van de hoogste prijs.