Iedereen met enige interesse in horloges kent de Omega als het eerste horloge op de maan. Dit horloge werd door NASA immers aangewezen als het horloge voor alle maanmissies. Nu, ruim een halve eeuw later, is de Speedmaster ook een goede investering gebleken. Wilt u uw Omega Speedmaster verkopen? Wij helpen u graag verder.

 

Omega speedmaster

 

Uw Omega Speedmaster verkopen?

Hoeveel is een Omega Speedmaster waard? Dat hangt van verschillende factoren af. Om de waarde van uw Omega te bepalen, zullen onze vakspecialisten het horloge inspecteren en beoordelen op een aantal punten. Zo kunnen leeftijd, conditie en de aanwezigheid van een originele doos en documentatie invloed hebben op de inkoopprijs. Wilt u weten hoeveel wij u kunnen geven voor uw Speedmaster? Kom langs in onze inkoopwinkel in Utrecht voor een gratis en vrijblijvende taxatie.

Omega Speedmaster modellen

De bekendste Omega Speedmaster modellen zijn ongetwijfeld de Omega Speedmaster Professional modellen die ook wel ‘moon watches’ worden genoemd. Zo startte de horlogemaker in de jaren ’70 met het produceren van Speedmaster Automatic modellen voorzien van een automatisch mechanisme, en is er zelfs een digitale LCD Speedmaster Quartz ontwikkeld. Geen van deze modellen kan de populariteit van de klassieke Omega Speedmaster Professional echter evenaren. Deze Omega Speedmaster is dan ook het gemakkelijkst te verkopen.

Geschiedenis van de Omega Speedmaster

Het ontwerp van de Speedmaster is sinds de invoering weinig veranderd. Een klassiek, tijdloos en robuust horloge dat ook nog eens zeer functioneel is. Hoewel de Speedmaster zogezegd vooral bekend is vanwege zijn rol in de maanmissies, werd het horloge in eerste instantie niet specifiek voor de ruimtevaart ontworpen. Bij de introductie van het horloge in 1957 was deze voornamelijk bedoeld voor het gebruik in (motor)sport, waarbij de ongekende precisie van de chronograaf van grote toegevoegde waarde zou zijn. Deze functionaliteit zou het horloge een gewilde accessoire maken voor testpiloten, waar timing van cruciaal belang was

Omega Speedmaster en de NASA ruimtereizen

Ruimtevaart organisatie NASA kwam in aanraking met Omega nadat astronaut Walter Schirra zijn persoonlijke Omega Speedmaster CK 2998 meenam tijdens de Mercury-Atlas 8 ruimtemissie in 1962. Kort hierna zou NASA een lokale juwelier bezoeken om daar een aantal horloges met chronograaf te kopen en te beoordelen. In 1965 zou bekend worden dat de Omega Speedmaster uit deze beoordeling het beste naar voren is gekomen en in de daaropvolgende periode het officiële horloge van het ruimtevaartprogramma zou zijn.

Omega inkoop informatie

Kwaliteit en tijdloosheid hebben ervoor gezorgd dat Omega horloges bijzonder waardevast zijn. Wilt u uw Omega Speedmaster verkopen, of heeft u er nog vragen over? Lees onze FAQ of kom persoonlijk langs in onze winkel.