De Omega Seamaster is een ware klassieker. Een vintage horloge voor de verzamelaar en daarom vandaag de dag nog goed verkoopbaar. Wilt u uw Omega Seamaster verkopen? Kom voor een gratis taxatie bij ons langs.

 

Wat is uw Omega Seamaster nog waard?

Uw Omega horloge verkopen kan direct in onze inkoopwinkel in Utrecht. Zo zijn wij gespecialiseerd in het inkopen van merkhorloges en kunnen onze experts u vertellen wat uw Seamaster nog waard is. Uiteraard heeft de conditie van het horloge invloed op de inkoopprijs. Ook is het belangrijk dat uw de originele doos en papieren meeneemt als u deze nog heeft. Een mondelinge taxatie is bij ons gratis en vrijblijvend.

De Omega Seamaster: een klassiek en modern model

Het bedrijf Omega werd oorspronkelijk in 1848 opgericht door Louis Brandt onder de naam La Generale Watch Co. Hij bouwde al gauw een uitstekende reputatie op. Omega was oorspronkelijk de naam van een baanbrekende horlogelijn van de firma, maar omwille van het overweldigende succes van deze lijn werd Omega in 1903 de definitieve nieuwe naam van het bedrijf. In 1948 brak het bedrijf internationaal door mededankzij een revolutionair nieuw uurwerk met de naam de Omega Seamaster – een chronometer en kwartshorloge dat al snel enorm populair werd bij staatshoofden en andere beroemdheden.

Omega Seamaster

Kenmerken van de Omega Seamaster

Een Omega Seamaster bestaat meestal uit een roestvrijstalen kast, waarop een saffier geplaatst is, en heeft vaak een blauwe, zilveren of zwarte wijzerplaat met oranje accenten. Het meest bijzondere aan dit horloge is echter dat het uurwerk, vanwege de hoge waterbestendigheid, uitermate geschikt is voor diepzeeduiken. Zoals de Omega Seamaster 300m die gegarandeerd waterdicht is tot 300 meter. Ondertussen zijn er talloze uitvoeringen van de Seamaster verschenen, maar allen blijven gekenmerkt door de duikmogelijkheden van het horloge. Zo is de Seamaster Planet Ocean collectie een moderne hommage aan diepzeeduiken en de maritieme ontdekkingsreizigers, bestaande uit horloges die tot diep onder water gebruikt kunnen worden. Een populaire vintage Omega horloge is de Seamaster Cosmic die in vele uitvoeringen gemaakt is.

De Omega Seamaster en James Bond

Wat de Seamaster nog meer prestige geeft, is de exclusieve samenwerking die het merk heeft met de James Bond franchise. Sinds 1995 is de beroemdste spion ter wereld in elke Bond-film te zien met een stijlvolle Seamaster rond zijn pols. Tevens zijn er enkele speciale editie horloges uitgegeven ter ere van de films “Casino Royale” en “Spectre”.

Omega inkoop informatie

Wilt u meer informatie over de inkoop van uw Seamaster horloge of andere sieraden? Lees onze FAQ of neem direct contact met ons op.