IWC Pilot horloge verkopen

In 1936 bracht horlogemaker IWC de eerste speciale ‘pilot’s watch’ op de markt. Dit type horloge is vandaag de dag nog razend populair en daardoor goed verkoopbaar. Wilt u uw IWC Pilot horloge verkopen? Dan bent u bij ons aan het goede adres.

Hoeveel is uw IWC Pilot waard?

Bent u benieuwd naar de actuele waarde van uw IWC horloge? Onze vakspecialisten staan klaar om uw horloge te taxeren. Deze service leveren wij kosteloos. Zo zullen wij het horloge op echtheid toetsen en goed naar de conditie en werking van het uurwerk kijken om tot een waardebepaling te komen. Dit doen wij in uw bijzijn, zo bent u aanwezig bij iedere stap van het taxatieproces. En besluit u om uw horloge aan ons te verkopen, dan zorgen wij voor een directe uitbetaling. Meer weten? Kom vrijblijvend langs in onze winkel.

Het verhaal achter IWC Pilot horloges

In 1940 begon de in het Duitse Schaffhausen gevestigde fabrikant met de productie van de Big Pilot’s Watch 52 TSC in overeenstemming met de militaire specificaties voor een navigatiesysteem of een horloge. Het was qua functies het meest uitgebreide polshorloge ooit geproduceerd door IWC. Met zijn extreem functionele ontwerp, een duidelijke en overzichtelijke wijzerplaat en een ontwerp gebaseerd op de instrumenten in de cockpit van een modern vliegtuig werd dit horloge enorm populair. De oorspronkelijke piloten-horloges van IWC werden in eerste instantie gemaakt voor de leden van de Royal Air Force. Het horloge van dit ontwerp is dan ook langer dan 30 jaar in gebruik geweest.

Speciale editie IWC Pilot horloges

Sinds 2006 heeft IWC een serie piloten-horloges in speciale edities ter ere van de uitstekende boeken en het literaire werk van de Franse schrijver en piloot Antoine de Saint-Exupéry op de markt gebracht. Geen enkele andere schrijver slaagde zo goed in het beschrijven van de opwinding van de pionierstijd van de luchtvaart als Saint-Exupéry. Zijn meest bekende literaire werken zijn onder andere “De Kleine Prins”, “Vlucht van de nacht” en “Southern Mail”. Om deze schrijver en humanist te eren heeft IWC de Pilot’s Watch Chronograph Edition Antoine de Saint Exupéry in 18 karaat rood goud als een gelimiteerde oplage van 500 stuks op de markt gebracht. De gouden IWC horloges zijn van een zeer hoge kwaliteit en hebben nog steeds een hoge waarde.

Verkoop direct uw IWC Pilot horloge

IWC vervaardigd haar horloges alleen uit de beste materialen. Hierdoor is een IWC horloge een goede investering die altijd waarde behoudt. Het verkopen van uw IWC horloge is zeker het overwegen waard als u bijvoorbeeld op zoek bent naar een ander model. Wij helpen u graag met een gratis en vrijblijvende taxatie. Uw IWC Pilot horloge verkopen doet u direct in onze winkel in Utrecht. Lees onze FAQ voor meer informatie of neem vandaag nog contact met ons op.