IWC Pilot horloge verkopen

Tijdens de pionierstijd van de luchtvaart gebruikten de meeste piloten zakhorloges om te navigeren in het luchtruim. In die tijd waren speciale horloges voor piloten een zeldzaamheid. In 1936 bracht horlogemaker IWC de eerste speciale ‘pilot’s watch’ op de markt. Dit type horloge werd vervaardigd uit zeer robuust glas en het uurwerk had een draaibare ring met een index voor het bijhouden van de tijd. Het horloge was anti-magnetisch en kon luchtdruk op hoogteverschillen weerstaan. Zowel de cijfers als de wijzers op dit piloten-horloge waren lichtgevend, waardoor het aflezen van de tijd in een donkere cockpit mogelijk was.

IWC Pilot horloge

In 1940 begon de in het Duitse Schaffhausen gevestigde fabrikant met de productie van de Big Pilot’s Watch 52 TSC in overeenstemming met de militaire specificaties voor een navigatiesysteem of een horloge. Het was qua functies het meest uitgebreide polshorloge ooit geproduceerd door IWC. Met zijn extreem functionele ontwerp, een duidelijke en overzichtelijke wijzerplaat en een ontwerp gebaseerd op de instrumenten in de cockpit van een modern vliegtuig werd dit horloge enorm populair. De oorspronkelijke piloten-horloges van IWC werden in eerste instantie gemaakt voor de leden van de Royal Air Force. Het horloge van dit ontwerp is dan ook langer dan 30 jaar in gebruik geweest.

Een modern IWC horloge

Sinds 2006 heeft IWC een serie piloten-horloges in speciale edities ter ere van de uitstekende boeken en het literaire werk van de Franse schrijver en piloot Antoine de Saint-Exupéry op de markt gebracht. Geen enkele andere schrijver slaagde zo goed in het beschrijven van de opwinding van de pionierstijd van de luchtvaart als Saint-Exupéry. Zijn meest bekende literaire werken zijn onder andere “De Kleine Prins”, “Vlucht van de nacht” en “Southern Mail”. Om deze schrijver en humanist te eren heeft IWC de Pilot’s Watch Chronograph Edition Antoine de Saint Exupéry in 18 karaat rood goud als een gelimiteerde oplage van 500 stuks op de markt gebracht. De gouden IWC horloges zijn van een zeer hoge kwaliteit en hebben nog steeds een hoge waarde. Wij van “Goud verkopen Utrecht” kopen hoogwaardige gouden horloges in tegen een eerlijke en sterke prijs. Het verkopen van uw horloge is zeker het overwegen waard als u bijvoorbeeld op zoek bent naar een ander model

Uw goud verkopen in Utrecht

Wij kopen gouden sieraden en (merk)horloges in tegen een eerlijke marktprijs, die iedere 5 minuten wordt gecontroleerd en aangepast indien van toepassing. Door het hanteren van de meest actuele marktprijzen bent u op ieder moment exact op de hoogte van de prijs die wij betalen voor uw goud. Uiteraard betalen wij u deze prijs zonder aftrek van eventueel bijkomende kosten. Dat is wel zo eerlijk!

Het verkopen van een IWC Pilot horloge

Bent u benieuwd naar de actuele (goud)waarde van uw IWC horloge? Wij taxeren het horloge op waarde. Deze service leveren wij absoluut kosteloos. Hoe werkt het taxeren? Wij toetsen allereerst het horloge en het goud op echtheid. Hierna wordt het artikel gewogen en op waarde geschat. Dit doen wij in uw bijzijn. Zo bent u aanwezig bij iedere stap van het taxatieproces! Onze mondelinge taxatie-service is gratis. Wij informeren u geheel vrijblijvend over de waarde en de actuele goudprijs van het door u ingebrachte artikel. Wilt u uw gouden IWC Pilot horloge verkopen? Bij “Goud verkopen Utrecht” bieden we u de beste prijs en een hoog gewaardeerde service. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om uw goud bij verkoop contant uit te laten betalen. Gaat u liever niet over straat met een groot geldbedrag? Dan kunnen wij uw betaling desgewenst overmaken naar uw rekening.

Overig goud verkopen

Uiteraard is het tevens mogelijk om een enkel klein gouden artikel aan ons te verkopen, zoals een ring of een enkele ketting. Mede door het gewicht en de hoeveelheid gebruikt goud zijn IWC Pilot horloges interessant om tegen de actuele goudwaarde te verkopen. Brengt u een vrijblijvend bezoek aan ons? Dan kunt u terecht bij Zilver & Goud aan de Rubenslaan 67e in Utrecht. Wij bieden parkeerruimte voor onze deur en u vindt ons op slechts tien minuten rijden vanaf de A12 ring!

Verkoop uw IWC Pilot horloge

IWC vervaardigd haar horloges alleen uit de beste goudsoorten. Hierdoor is een IWC horloge een goede investering die altijd waarde behoudt. Wij vertellen u graag wat uw IWC horloge op dit moment waard is. “Goud verkopen Utrecht” is een betrouwbare partner in de aankoop van uw gouden artikelen. Brengt u ons een bezoek?