IWC Ingenieur verkopen

De IWC Ingenieur is een prachtig horloge, maar is niet voor iedereen weggelegd. Heeft u een IWC Ingenieur in uw bezit en wilt u deze tegen een eerlijke prijs en op betrouwbare wijze verkopen? Dan bent u van harte welkom bij Goud Verkopen Utrecht. Wij werken op transparante basis en bieden u een eerlijke prijs voor uw horloge.

International Watch CompanyDe IWC Ingenieur wordt gemaakt door de International Watch Company (IWC) in Zwitserland. In tegenstelling tot de meeste horlogemakers die in Zwitserland gevestigd zijn, zoals ook Rolex, is IWC niet in het westen van het land te vinden, maar in het noordoosten. Dit heeft te maken met het feit dat er veel weerstand geboden werd vanuit het westen ten tijde van de oprichting van het bedrijf, in 1868. Het bedrijf werd aanvankelijk opgericht door Amerikaan F.A. Jones. Echter, tijdens het verweer vanuit het westen van Zwitserland kwam hij in contact met de Zwitserse zakenman J.H. Moser. Uiteindelijk zetten zij samen het bedrijf op in Schaffhausen. International Watch Company was de eerste horlogemaker in het noordoosten van Zwitserland, en behoort tegenwoordig tot de meest succesvolle en bekendste horlogemakers ter wereld. De onderneming behoort toe aan het welbekende Richemont.

Het succes van de IWC IngenieurWanneer we het hebben over de IWC Ingenieur, dan hebben we het eigenlijk over een hele familie horloges die samen een echt succesverhaal voor IWC vormen. Het succesverhaal begon in de jaren ’50. De horloges danken hun naam aan het feit dat zij speciaal voor ingenieurs werden ontworpen. Door de komst van steeds meer technische apparaten ontstonden er magnetische velden. De ingenieurs waren voornamelijk werkzaam in deze magnetische velden, welke een negatieve invloed hadden op de nauwkeurige werking van polshorloges. Het IWC ontwierp een horloge dat een speciale bescherming had tegen de negatieve invloeden van magnetische velden. Dit horloge, dat speciaal bedoeld was voor mensen die werkzaam waren binnen dit beroep, viel direct in de hoge klasse. Het idee voor het horloge werd in snel tempo geperfectioneerd, en de IWC Ingenieur was een feit.

De ontwikkeling van de IWC Ingenieur


Uiteraard heeft ook de IWC Ingenieur veel ontwikkelingen doorgemaakt door de jaren heen. Een zeer belangrijke ontwikkeling was wel die uit de vroege jaren ’70, waarin horlogeontwerper Gerald Genta aan de slag ging met de horloges van IWC. Deze designer liet zich inspireren door de duikershelm en had daarnaast vooral een modernistische en technische aanpak voor ogen. Hij zorgde voor een revolutie. Hij probeerde in zijn model de techniek achter het horloge niet meer te verbergen, maar juist te laten zien in het horloge, en dan met name op de ring. Onder zijn leiding werd de legendarische IWC Ingenieur SL, Reference 1832, ontworpen, welke werd gelanceerd in 1976. Dit specifieke model staat voor mannelijkheid, wat vooral te herkennen is aan het ruige en sportieve ontwerp en de onmiskenbare techniek. Andere populaire modellen van de IWC Ingenieur zijn onder meer de IWC Ingenieur Automatic, de IWC Ingenieur Chronograph edition Lewis Hamilton, de IWC Ingenieur Chronograph Silberpfeil, de IWC Ingenieur Chronograph Racer en de IWC Ingenieur Automatic Carbon Performance Ceramic.

Uw IWC Ingenieur verkopen


Het is niet altijd eenvoudig om een IWC Ingenieur te verkopen. Dit heeft uiteraard voornamelijk te maken met de prijs. IWC Ingenieur horloges zijn op het financiële vlak niet voor iedereen weggelegd. Toch wilt u uiteraard wel een eerlijke prijs ontvangen voor het horloge. Dan bent u van harte welkom bij Goud Verkopen Utrecht. Wij bieden u een eerlijke prijs en staan niet alleen klaar met een dienstverlening betreffende de inkoop van horloges, maar ook van onder meer sieraden en diamanten. Uiteraard kunt u altijd vrijblijvend contact met ons opnemen voor meer informatie of persoonlijk advies. Wij helpen u graag verder.