IWC Flieger Chronograph verkopen

Bij Goud Verkopen Utrecht kunt u uitstekend terecht wanneer u erover denkt om uw IWC Flieger Chronograph te verkopen. Wij hebben ons gespecialiseerd in de inkoop van onder meer de meest uiteenlopende soorten sieraden, waaronder ook diverse horloges. Wij staan graag voor u klaar wanneer u meer informatie wilt over de verkoop van uw IWC Flieger Chronograph.

Het bedrijf IWC

IWC staat voor International Watch Company en is gevestigd in het noordoosten van Zwitserland, in de stad Schaffhausen. Het bedrijf staat dan ook wel bekend als IWC Schaffhausen. De onderneming valt tegenwoordig onder het eigendom van Richemont. IWC werd opgericht in 1868, door Amerikaan Florentine A. Jones, en is daarmee ouder dan concurrent Rolex. Deze Amerikaan had een visie; hij wilde de Amerikaanse technologieën combineren met het pure Zwitserse vakmanschap om de Amerikaanse markt te veroveren met kwalitatief hoogwaardige horloges. De zakenman werd tegengewerkt in het westen van Zwitserland en besloot daarom om, samen met Zwitser Johann H. Moser, een onderneming op te zetten in het noordoosten, waar geen enkele andere horlogemaker te vinden was.

flieger

Pilot’s Watches

IWC kent een breed assortiment zogeheten Pilot’s Watches, waar de IWC Flieger Chronograph er één van is. In de pionierstijd van de luchtvaart moesten piloten navigeren door gebruik te maken van een zakhorloge. IWC ontwierp in 1936 het eerste horloge speciaal voor piloten. Dit Special Pilot’s horloge was voorzien van zeer robuust glas, een draaibare ring met een pijlpunt index voor het bijhouden van tijd (in korte periodes), en een anti-magnetisch echappement. Een hoog contrast en lichtgevende cijfers en wijzers waren eveneens kenmerken van dit horloge. In 1940 werd dit model verbeterd en kwam de Big Pilot’s Watch 52 TSC op de markt. Deze voldeed aan de op dat moment geldende militaire specificaties op het gebied van navigatie. Dit model is nog altijd het meest omvangrijke polshorloge dat IWC ooit maakte. De inspiratie voor dit horloge kwam van het cockpit instrumentarium. Het meest bekende model van de Pilot’s Watches van IWC werd aanvankelijk ontworpen voor de Royal Air Force en wordt al dertig jaar gebruikt.

De IWC Flieger Chronograph

De IWC Flieger Chronograph, vaak beter bekend als de Pilot’s Watch Chronograph, werd op de markt gebracht in 1988. In de jaren ’90 werd dit model verder ontwikkeld en ontstond er een complete lijn. Zo werd UTC (Universal Time Coordinated) toegevoegd aan de horloges. De naam van het horloge verraadt ook de extra specialiteit. Chronograph, of chronograaf, betekent stopwatch. De ontwikkelingen vorderden snel, met bijvoorbeeld de introductie van het 7-daags uurwerk in 2002 en de invoering van de Pellaton automatische opwinding. De IWC Flieger Chronograph, ofwel de Pilot’s Watch Chronograph, is een zeer populair horloge, met name om de unieke vormgeving en de robuustheid die het uitstraalt.

Meerdere modellen van de IWC Flieger Chronograph

 

Wegens het enorme succes dat de IWC Flieger Chronograph teweeg bracht werden er meerdere modellen van gemaakt. Onder de populaire modellen van dit moment vallen onder meer de modellen met de internationale namen IWC Pilot’s Watch Chronograph edition Le Petit Prince, IWC Pilot’s Watch Chronograph Top Gun en IWC Pilot’s Watch Chronograph Top Gun Miramar.

Uw IWC Flieger Chronograph verkopen

 

De IWC Flieger Chronograph horloges zijn uniek, stijlvol en zeer robuust. Heeft u een IWC Flieger Chronograph horloge in uw bezit en wilt u deze verkopen? Dan bent u bij Argentum Aurum van harte welkom. Uiteraard hoeft u niet direct een beslissing te nemen. Wij vinden het belangrijk dat u uw besluit neemt op basis van eerlijke informatie. U kunt altijd vrijblijvend contact met ons opnemen voor meer informatie of advies betreffende de verkoop van uw merkhorloge. Wij staan graag voor u klaar.