IWC Flieger Chronograph verkopen

Uw IWC Flieger Chronograph verkopen? Bij ons kunt u uitstekend terecht voor de taxatie en inkoop van uw IWC horloge, waar onze vakspecialisten deze gratis en verblijvend voor u kunnen taxeren.

Hoeveel is uw IWC Flieger waard?

De IWC Flieger is een hoogwaardig horloge geproduceerd in Zwitserland. Heeft u een IWC Flieger die u wilt verkopen? Dan kunnen wij gratis een nauwkeurige waardebepaling voor u doen. Deze staat gelijk aan het bedrag dat wij aan u kunnen uitbetalen. De waarde van uw IWC horloge hangt grotendeels af van de staat en de werking van uw horloge. Hier geldt uiteraard: hoe beter de conditie des te hoger de waarde. Wilt u weten wat wij u voor uw horloge kunnen geven? Kom vrijblijvend langs in onze winkel.

Kenmerken van de IWC Flieger Chronograph

De IWC Flieger Chronograph, vaak beter bekend als de Pilot’s Watch Chronograph, werd op de markt gebracht in 1988. In de jaren ’90 werd dit model verder ontwikkeld en ontstond er een complete lijn. Zo werd UTC (Universal Time Coordinated) toegevoegd aan de horloges. De naam van het horloge verraadt ook de extra specialiteit. Chronograph, of chronograaf, betekent stopwatch. De ontwikkelingen vorderden snel, met bijvoorbeeld de introductie van het 7-daags uurwerk in 2002 en de invoering van de Pellaton automatische opwinding. De IWC Flieger Chronograph is een zeer populair horloge, met name om de unieke vormgeving en de robuustheid die het uitstraalt.

 

flieger

Het verhaal achter IWC

IWC staat voor International Watch Company en is gevestigd in Zwitserland, in de stad Schaffhausen. Het bedrijf staat dan ook wel bekend als IWC Schaffhausen. De onderneming werd opgericht in 1868, door Amerikaan Florentine A. Jones, en is daarmee ouder dan concurrent Rolex. Deze Amerikaan had een visie; hij wilde de Amerikaanse technologieën combineren met het pure Zwitserse vakmanschap. De zakenman werd tegengewerkt in het westen van Zwitserland en besloot daarom om, samen met Zwitser Johann H. Moser, een onderneming op te zetten in het noordoosten, waar geen enkele andere horlogemaker te vinden was. IWC kent een breed assortiment zogeheten Pilot’s Watches, waar de IWC Flieger Chronograph er één van is. In de pionierstijd van de luchtvaart moesten piloten navigeren door gebruik te maken van een zakhorloge.

Uw IWC Flieger Chronograph verkopen

IWC Flieger Chronograph horloges zijn uniek, stijlvol en zeer robuust. Heeft u een IWC Flieger Chronograph horloge in uw bezit en wilt u deze verkopen? Wij helpen u graag verder met een gratis taxatie en advies. Uiteraard hoeft u niet direct een beslissing te nemen. Wij vinden het belangrijk dat u uw besluit neemt op basis van eerlijke informatie. Neem vandaag nog vrijblijvend contact met ons op.