IWC Da Vinci verkopen

In 1868 begint de Amerikaan Florentine Ariosto Jones de International Watch Company (IWC) oftewel IWC Schaffhausen. Deze horlogemaker vestigde zich in Schaffhausen, Zwitserland. In 1887 moet hij zijn fabriek al uitbreiden en heeft hij bijna 200 mensen in dienst. In 1880 neemt Johann Rauschenbach-Vogel het stokje over. Daarna volgen nog een aantal nieuwe generaties die aan het roer staan. Het bedrijf kenmerkt zich door Zwitserse vakmanschap in combinatie met Amerikaanse technologie. IWC kwam met een aantal historische horloges zoals het allereerste pilotenhorloge in 1936 (Mark IX) en de Ingenieur in 1956. Nog een hoogtepunt was de introductie van de Da Vinci in 1985. Sinds die tijd heeft dit merk horloge enorm aan populariteit gewonnen en staat voor onvervalste Zwitserse kwaliteit. Het is een van de betere horloges die gemaakt zijn van de beste materialen en die met precisie zijn ontworpen.

Da Vinci horloge

Een Da Vinci horloge is gebaseerd op een schets van de beroemde Leonardo Da Vinci (architect, uitvinder, filosoof, kunstenaar en nog veel meer). Deze schets moest een aandrijving voor een vliegtuig zijn, maar bleek later de voorloper van het moderne uurwerk te zijn. IWC werd geïnspireerd door deze wetenschapper en noemde als eerbetoon een horloge naar Da Vinci. De Da Vinci horloge was het eerste quartz-horloge, een horloge dat wordt aangedreven door een batterijtje dat zich in het horloge bevindt. Al in 1969 kwam dit type horloge op de markt, het IWC Da Vinci horloge. In 1985 was hetzelfde merk horloge het eerste merk dat een chronograaf met eeuwigdurende kalender bezat. Hierdoor staat het garant voor een precisie uurwerk.

Automatisch uurwerk

De horloges van IWC Da Vinci bevatten een automatisch uurwerk. Dit betekent dat het horloge wordt het uurwerk opgewonden door polsbewegingen. Dit is herkenbaar door het woord ”automatic’ op de wijzerplaat. Zodra het horloge beweegt komt er een gewicht in beweging. Hierdoor wordt er een veer aangespannen en het uurwerk opgeladen. Da Vinci horloges beschikken over vijf indicatoren te weten dag, dag van de week, maand, jaar en maanfase. Het heeft veel vernieuwende functies en straalt Zwitserse kwaliteit uit. Een horloge van IWC Da Vinci is een kostbaar bezit en kent een hoge waarde.

iwc_da_vinci_ref_3750_gold_automatic_perpetual_calendar_moon-phase_and_d5448820h

Verkoop van een IWC horloge

Wie zijn Da Vinci horloge wil verkopen stuit al snel tegen enkele problemen aan. Niet iedereen is op de hoogte van de waarde van dit bijzondere horloge. Hierdoor kan de verkoopprijs soms aardig tegenvallen. Ook kan het soms moeilijk zijn om het horloge te verkopen, juist vanwege de kostbaarheid. Een betrouwbaar bedrijf dat Da Vinci horloges inkoopt is Goud verkopen Utrecht. Niet alleen kopen wij goud en zilver in maar ook merkhorloges en sieraden, diamanten en zilveren bestek. Wie een echte IWC Da Vinci horloge in zijn bezit heeft en deze wil verkopen is bij Goud verkopen Utrecht op het juiste adres. Eerlijk prijzen en betrouwbaarheid staan bij ons hoog in het vaandel.

Horloge taxeren

Is het niet geheel duidelijk wat uw eigen horloge waard is? Lijkt een horloge dat verkregen is uit een erfenis niks waard? Doe het niet zomaar van de hand maar laat het eerst taxeren door Goud verkopen Utrecht. Onze vakkundige medewerkers kunnen precies vertellen wat de huidige waarde is van het horloge. Zo bent u verzekerd van de hoogte opbrengst voor uw Da Vinci. De taxatie gebeurt mondeling en er wordt met u een inkoopprijs afgesproken. Wij houden graag van eerlijke marktprijzen. Laat u niet misleiden door lage inkoopprijzen elders, een Da Vinci is meer waard dan u denkt. U kunt met grote partijen bij ons terecht, maar ook met een enkel horloge. Wilt u meer informatie of advies over de verkoop van uw horloge? Neem dan vrijblijvend contact op.