A_Silver_Plated_Flatware_Set_for_Six-04

Zilver bestek verkopen

Zilverwerk is vaak een mooi bedrag waard, terwijl het tegelijkertijd nauwelijks gebruikt wordt. Uw zilver bestek verkopen is daarom de overweging waard. Wanneer u zilver bestek verkoopt aan Argentum Aurum, ontvangt u altijd de actuele zilverprijs per gram. En u krijgt het geld direct uitbetaald, zodat u het meteen kunt gebruiken voor meer praktische zaken.

Is uw bestek echt zilver?

Wilt u controleren of uw bestek van echt zilver is? Echt zilver herkent u aan een leeuw of zwaard als merkteken. Verzilverd zilverwerk heeft een opdruk met het getal 90 of 100. Het getal geeft de dikte van de zilverlaag aan. Heeft uw bestek het getal 90? Dan is er 90 gram zilver gebruikt om 12 lepels en vorken te verzilveren. Wanneer er woorden of woordcombinaties, zoals gero zilver, gebruikt zijn als aanduiding, dan is het geen echt zilver. Voor zilver wordt namelijk altijd een merkteken gebruikt. Weet u niet zeker of uw bestek echt zilver is? Kom dan gerust langs. Onze taxateurs vertellen u graag van wat voor materiaal uw bestek is gemaakt en wat het waard is.

Antiek zilver bestek verkopen

Heeft u antiek zilver bestek en overweegt u het te verkopen? Dan kunt u het beste uw collectie laten taxeren door gediplomeerde vakmensen. Zij beschikken over de kennis die nodig is om de waarde te bepalen. De waarde van antiek zilver kan in sommige gevallen hoger uitvallen dan de zilverwaarde op zich. Bij ons kunt u uw antieke zilver vrijblijvend laten taxeren. De taxateurs van Argentum Aurum hebben alle benodigde kennis in huis om op deskundige wijze de waarde van uw zilverwerk te bepalen.

De waarde van antiek zilverwerk

De prijs die u ontvangt voor uw antieke zilveren bestek is afhankelijk van verschillende factoren. Een gediplomeerd taxateur bekijkt het aangeboden zilver en bepaalt de prijs. Daarbij wordt onder andere rekening gehouden met:

  • Uit welk jaar de collectie komt. Het bestek is voorzien van jaarletters.
  • Het model (bijv. Haags Lofje, puntfilet etc.)
  • De grootte van de collectie.
  • De staat van het zilverwerk.
  • Wie de maker is.
  • Of de originele doos en toebehoren aanwezig is. 

Overigens hoeft u niet per se uw hele collectie te verkopen. Het is ook mogelijk om individuele stukken antiek zilverwerk aan te bieden. Over het algemeen is de waarde van een complete cassette antiek zilver bestek wel hoger dan die van losstaande stukken.

Nieuw zilver bestek verkopen

Wanneer u zilveren bestek bezit dat nog redelijk nieuw is, ontvangt u de waarde van het gewicht aan zilver. Argentum Aurum is een erkend taxateur van goud en zilver en hanteert altijd de actuele zilverprijs per gram. U kunt u zowel modern als antiek zilverwerk laten taxeren. U ontvangt altijd de reële waarde voor de individuele stukken of de volledige collectie. Na het taxeren kunt u uw zilveren bestek direct aan ons verkopen, maar u bent nergens toe verplicht.

 

Antiek zilver bestek verkopen? Maak direct een afspraak en laat uw zilverwerk taxeren.

Contact