Inkoop zilver

Zilver is een edelmetaal dat door de eeuwen heen en in vele culturen gebruikt wordt, zowel als ruilmiddel als voor het smeden van prachtige voorwerpen. Oude zilveren sieraden, zilveren munten en antiek zilverwerk, zijn vandaag de dag nog geld waard. Helaas is het metaal niet heel gebruiksvriendelijk en staat daarom vaak jarenlang ongebruikt in de kast of ligt ergens zorgvuldig opgeborgen. Is het dan niet de overweging waard om uw oude zilver te verkopen? Argentum Aurum is een erkend taxateur en inkoper van zilver en zilveren voorwerpen. Kom vrijblijvend bij ons langs en ontdek hoeveel uw zilver waard is.

Gratis taxatie van uw zilver

De gediplomeerde taxateurs van Argentum Aurum beschikken over de kennis en kunde die nodig is om de waarde van uw zilver te bepalen. Ook weten zij door de stijl en kenmerken van het aangeboden zilver vervalsingen te herkennen. Daarnaast kopen wij regelmatige oude Nederlandse zilveren munten in, zoals de zilveren tientje, zilveren rijksdaalders en zilveren guldens. Bij de inkoop van zilver worden de aangeboden voorwerpen ter plekke getest en naar aanleiding van deze resultaten wordt de waarde van uw zilver bepaald. Daarbij hanteren wij altijd de actuele zilverkoers. Een taxatie bij ons is gratis en kan direct en zonder afspraak.

Inkoop van antiek zilver

Antieke zilveren voorwerpen zijn kunstwerken op zich. Of het nu gaat om sieraden of zilveren bestek, ieder soort heeft zijn eigen specifieke stijl en kenmerken. Antiek zilver wordt vaak voorzien van stadstekens, jaarletters en gehaltetekens. Al deze aanduidingen worden bij het taxeren nauwkeurig bestudeerd. Factoren als de maker en de leeftijd kunnen invloed hebben op de waarde van een zilveren voorwerp. Daarom is het cruciaal uw oude zilver te laten taxeren door een erkend taxateur. Meer weten? Lees onze FAQ of kom langs in onze winkel, waar wij u graag meer vertellen over de waarde van uw zilver.

 

Uw zilver verkopen? Wij taxeren uw zilveren voorwerpen gratis en vrijblijvend.