Inkoop zilver

Zilver is een edelmetaal dat een aanzienlijke waarde vertegenwoordigt. Vooral antiek zilver, zoals vakkundig gemaakte oude zilveren sieraden, zilveren munten en antiek zilverwerk, zijn veel geld waard. Antiek zilver is echter niet heel gebruiksvriendelijk en staat daarom vaak jarenlang ongebruikt in de kast of ligt ergens zorgvuldig opgeborgen. Daarom kan het interessant zijn uw antieke zilver te verkopen. Argentum Aurum is een erkend taxateur en inkoper van antiek zilver.

Taxeren zilver

Waar nieuwe zilveren voorwerpen over het algemeen uitsluitend het gewicht aan zilver waard zijn, is het bepalen van de waarde van antiek zilver een stuk gecompliceerder. Het taxeren van antiek zilver vereist dan ook een grote hoeveelheid vakkennis.

De gediplomeerde taxateurs van Argentum Aurum beschikken over de kennis en kunde die nodig is om de waarde van antiek zilver te bepalen en weten door de stijl en kenmerken van het aangeboden zilver vervalsingen te herkennen. Bij de inkoop van zilver worden de aangeboden voorwerpen getest met gecertificeerde chemicaliën en naar aanleiding van de resultaten wordt een reële prijs bepaald. Daarbij wordt altijd de actuele zilverkoers gehanteerd.

Inkoop antiek zilver

Antieke zilveren voorwerpen zijn kunstwerken op zich. Of het nu gaat om sieraden of zilveren bestek, ieder soort heeft zijn eigen specifieke stijl en kenmerken. Het vervaardigen van zilveren voorwerpen is dan ook vakwerk en zilverwerk en zilveren sieraden worden al sinds de Middeleeuwen voorzien van meestertekens. Daarnaast is antiek zilver vaak voorzien van stadstekens, jaarletters en gehaltetekens. Al deze aanduidingen worden bij het taxeren nauwkeurig bestudeerd.

Factoren als de maker en de leeftijd zijn namelijk van groot belang voor de uiteindelijke waarde van een zilveren voorwerp. Daarom is het cruciaal uw oude zilver te laten taxeren door een erkend taxateur als u besluit het te verkopen. Argentum Aurum is gespecialiseerd in de inkoop van zilver en kan u duidelijk uitleggen wat de waarde is van het zilver en hoe deze waarde bepaald is.

Wilt u antiek zilver verkopen? Maak direct een afspraak en laat uw zilveren voorwerpen vrijblijvend taxeren.

Wilt u een zilveren tientje of een verzameling zilveren guldens verkopen of rijksdaalders laten taxeren?