goudprijs2

Goudprijs 22 karaat goud

Surinaams goud of Turks goud; zo worden vaak de sieraden genoemd die uit deze landen afkomstig zijn. Vaak zijn deze van 22 karaat goud. Is 91,6 procent van de massa zuiver goud, dan zeg je 22 karaat goud. De goudprijs 22 karaat goud ligt niet ver van de 24 karaat goudprijs af. Het is wel noodzakelijk de Turkse of Surinaamse sieraden goed te testen want vaak wordt er 14 karaats goud verkocht die in een goudbad een 22 karaats kleur krijgt. Marokkaans goud, chinees goud of Surinaams goud kunt u allemaal aan ons verkopen. Wij betalen u de hoogste goudprijs 22 karaat goud, en u hoeft geen nieuwe sieraden uit te kiezen.

22 karaat goud, gebruik

Bij 20 en 22 karaats goud gaat het vaak om Chinese of Aziatische sieraden. Die zijn door het hogere goudgehalte relatief zacht en hebben een mooie, gele kleur. Ook worden deze sieraden vaak als een belegging gekocht. Dit dient een tweeledig doel. Het staat mooi en je hebt altijd je bezit bij je. In tijden van schaarste kan je deze verkopen tegen contant geld.

Een tint, die in China meer gewaardeerd wordt dan het wat blekere goud van 9 of 14 karaat. Voor de goudprijs per gram – de totale waarde van een 22 karaats gouden voorwerp – hebben deze verschillen geen invloed, de waarde wordt altijd vastgesteld in puur goud per gram.

22 karaat sieraden verkopen

Het woord ‘karaat’ heeft bij het bepalen van de goudprijs een andere betekenis dan in de handel in edelstenen, zoals diamanten. Het geeft hier het gehalte aan puur goud aan en niet het gewicht.

Bij edelstenen is een karaat de eenheid van gewicht, de massa van de steen dus. Bij goud is een karaat – wat de goudprijs ook is – een eenheid om de zuiverheid van het goud te meten, het goudgehalte van een sieraad, een goudbaar of een ander goudproduct, zoals gouden munten. Goudprijzen gaan per gram – een standaard eenheid is de Troy Ounce Goud, zo’n 31 gram – dus om de waarde vast te stellen, moet je ook het percentage aan echt goud kunnen meten.

 

 

22 karaat goudmerk

Kleine artikelen

 

22 karaat goudmerk

Grote en kleine artikelen


22 karaat goudkeur

grote artikelen

De goudprijs bij 22 karaat goud

De goudprijs 22 karaat goud is niet een vast bedrag. Die fluctueert; het is een dagkoers. Een taxatie van uw sieraden met een genoemde goudprijs 22 karaat goud heeft dus ook altijd een beperkte geldigheidsduur. De 14 karaat goudprijs ligt zo’n 40 % lager dan de 22 karaat goudprijs.

Goudprijs internationaal

Er zijn allerlei economische factoren die van invloed zijn op de actuele 22 karaat goudprijs. De internationale goudprijzen worden voortdurend afgezet tegen andere vaste waarden zoals de valuta dollar en euro. De eenheid waarmee dan gerekend wordt is de Troy Ounce.

Waarom 22 karaat goud?

Welke samenstelling goud je kiest, is ook een kwestie van smaak en cultuurverschillen binnen de goud producerende landen en de consumenten over de hele wereld die goud mooi vinden.


Actuele goudprijs 22 karaat

[gold-priceb]