goudprijs 14 karaat

Goudprijs 14 karaat berekenen

Stel u heeft een ketting van 14 karaat, 40 gram zwaar, goud  585. Dan heeft u  40 x 585 gedeeld door 1000, ofwel 23,4 gram puur goud. Stel de goudprijs per gram is 35 euro dan ontvangt u voor uw sieraad ruim 800 euro!

14 karaat goudprijs van vandaag: wat levert 100 gram op?

Benieuwd naar de 14 karaat goudprijs van vandaag? Wij bieden de beste prijs voor 100 gram goud, net als andere gewichten. In gouden sieraden die u wilt verkopen of in ander goud dat u graag wilt verzilveren.

We hebben door de jaren heen een uitstekende reputatie opgebouwd, zowel in Utrecht als gecertificeerd taxateur en inkoper, waardoor we u meteen contant kunnen uitbetalen voor het goud dat u wilt verkopen. Op basis van de 14 karaat goudprijs voor vandaag of de algemene actuele goudprijs.

goudprijs 14 karaats goud

De  goudprijs 14 karaat bereken je door de goudprijs per gram te vermenigvuldigen met 0.585. Puur goud is 24 karaats goud. Het aantal karaat zegt dus iets over het aandeel zuiver goud. In 1 gram 14 karaats goud zit dus 0.415 gram koper en zilver om het te verstevigen en 0.585 gram zuiver goud. En 24 karaat goud is dus 100% zuiver goud zonder een toevoeging. Als u oud goud gaat verkopen is het dus handig om te weten van welk karaat gehalte uw oude sieraden gemaakt zijn. In  Nederland zal dit in de meeste gevallen 14 karaats goud zijn.

Goudprijs 14 karaats goud oftewel 585 goud

Onderstaande goudmerken horen op alle in Nederland verkochte sieraden voor te komen. Dit is het waarborg dat het goud uit het juiste gehalte goud bestaat. Bij goud 585 is dit 585/1000 delen puur goud. Er bestaat in Nederland sinds de tijd van Napoleon een keurplicht en alle sieraden zouden dan ook voorzien moeten zijn van een 14 karaats goudmerk.

goudmerk 14 karaat goud

Kleine artikelen


14 karaat goudmerk

grote artikelen

 

goudmerk 14 karaat

Kleine artikelen

Goudprijs 14 karaat sieraden

De prijs van sieraden is voor een deel afhankelijk van het gewicht en het gehalte goud. Voor de meeste mensen is het lastig te beoordelen of het 14 karaat goud is. Daarom moeten alle sieraden zijn gekeurd of het 14 karaat goud is. Dit doet een waarborginstelling. Voldoen de sieraden aan de minimum eisen van 14 karaats goud dan stempelt de waarborg er een 585 goud merk in. Deze goud 585 stempel beschermt tegen bedrog en oneerlijke concurrentie. De goudprijs 18 karaat goud ligt ongeveer 25 % boven de 14 karaat goudprijs.

 

Een ketting of armband in 14 karaat goud

Heeft u een ketting of een armband liggen in 14 karaat goud? Het zijn mooie sieraden die wij goed voor u kunnen taxeren. Wij bieden hier een goede prijs voor.

U kunt de 14 karaat armband of ketting voor de aangeboden prijs aan ons verkopen. Bij akkoord betalen we het bedrag meteen aan u uit, zonder vertragingen of wachttijden. De ideale mogelijkheid om de waarde aan sieraden te verzilveren, vooral dankzij de hoge goudprijs van dit moment. Benieuwd naar de 14 karaat goudprijs voor vandaag, zodat u kunt laten taxeren wat de sieraden waard zijn? U kunt gewoon binnenlopen, dan zorgen wij voor een officiële mondelinge taxatie.

100 gram goud: de beste prijs voor vandaag

Gaat het om 100 gram goud of een ander gewicht? Wij betalen de actuele goudprijs van vandaag, die u bovendien online kunt controleren. De beste prijs voor het goud dat u heeft liggen, zodat u daar een mooi bedrag voor ontvangt.

En benieuwd waarom de goudprijs vandaag de dag zoveel hoger ligt dan een aantal jaren geleden? Het is een populaire belegging gebleken, waardoor zelfs een paar gram in sieraden al verrassend veel waard kan zijn. Op basis van de dagprijs, die de laatste jaren flink is gestegen. Onder invloed van de matig draaiende economie. Profiteer voordat de economie weer volledig aantrekt, omdat het risico bestaat dat ook de prijs voor het goud dan weer een beetje in zal zakken.

Uw voordelen bij Goudverkopenutrecht

Benieuwd naar de 14 karaat goudprijs en op basis daarvan 100 gram goud in sieraden zoals een ketting of een armband verkopen? Wij betalen u de prijs van vandaag, op basis van een eerlijke en officiële taxatie. Belangrijke voordelen bij goudverkopenutrecht, net als de mogelijkheid om daar direct contant geld voor te ontvangen.
U kunt gewoon binnenlopen zonder afspraak, zodat wij de deskundige en eerlijke taxatie voor u kunnen uitvoeren. Zelfs bij kleine hoeveelheden in sieraden, als u met een ketting of armband niet komt aan 100 gram van het goud. En gaat het om horloges of diamanten? Ook die kunnen we inkopen voor een eerlijke prijs. Neem contact met ons op bij vragen of kom langs in Utrecht. Wij betalen u de 14 karaat goudprijs van vandaag.

Waarom 14 karaats goud?

Welk gehalte goud je ook kiest, het is een kwestie van smaak. 14 karaats goud is een typisch Nederlands gehalte, de meeste sieraden die verkocht worden in Nederland zijn 14 karaats goud met een relatief bleke kleur, terwijl 18 karaats goud juist wat geler is. Dit komt omdat er minder koper en zilver in verwerkt wordt. Oude sieraden hebben vaak een rode kleur omdat het aandeel koper groter is. De kleur zegt dus niets over het gehalte. Het is 585 goud en u krijgt de goudprijs 14 karaat.

Goudprijs van 14 karaats witgoud

Zo denken veel mensen dat witgoud een hogere goudprijs per gram heeft, maar dat is dus niet waar. Witgoud bestaat namelijk uit een legering van goud, koper, zilver en palladium. Palladium is een kostbaar edelmetaal wordt toegevoegd  voor de witte kleur. Het percentage is zo klein dat terugwinnen niet loont. De goudprijs 14 karaat die u krijgt is dan ook niet hoger dan bij een geelgouden sieraad. Na de legering vindt er nog een afwerking met rhodium plaats waardoor het sieraad pas echt wit toont. Witgoud is van zichzelf namelijk niet spierwit. 

Actuele goudprijs 14 karaat goud

De actuele goudprijs 14 karaat goud is niet zonder meer vast te stellen. Die fluctueert; het is een dagkoers. Deze verandert constant, net als bij aandelen. Daarom kan de actuele 14 karaats goudprijs (het woord zegt het al) die vandaag geboden wordt, morgen hoger of lager zijn. 

 

Bel 030-2901510 voor de goudprijs 14 karaat van dit moment en kom uw oud goud verkopen

 

 

Actuele goudprijs 14 karaat
[gold-pricee]