20 Frank Zwitserland (tot 900)


Zwitserland is niet het grootste en dichtbevolkste land van Europa, maar wel een ‘groots’ goudland als het gaat om erkende goudsmelters en waardevaste gouden munten als de 20 Frank Zwitserland. Deze munt was ooit wettig betaalmiddel in het land van herkomst en nu nog geld waard dankzij 90% zuiver goud! .

Oorsprong van de 20 Frank gouden munt uit Zwitserland

De 20 Frank munten uit Zwitserland kennen twee soorten: de ‘Helvetia’ (1886-1896) met opschrift Confederatio Helvetica (de officiële naam van Zwitserland) en de ‘Vrenelis’ (1897-1949) met vrouwenhoofd en op deachtergrond bergen en de letters ‘Helvetia’. Deze munten hebben een diameter van 21,2 mm, een bruto gewicht van 6,45 gram en een goudgehalte van 900/1000. Naast de munten van 20 Zwitserse Franks zijn er ook altijd 10 Frank Zwitserland munten geslagen, met precies de helft van het netto goudgewicht vergeleken met het 20 Frank muntstuk.

 

Waarde van 20 Frank Zwitserland

Zeker in vergelijking met andere bekende gouden munten, is de fraaie 20 Frank uit Zwitserland ook een prachtig bezit voor elke muntenverzamelaar. Maar bij de inkoop gaat het met name om de hoge goudprijs, die de 20 Frank Zwitserland zo aantrekkelijk maakt. Dankzij de 5,806 gram zuiver goud in elke munt kunt u rekenen op een mooi bedrag in contanten. De dagwaarde van uw gouden munt wordt altijd berekend met behulp van de huidige inkoopprijs van goud.

Uw 20 Frank Zwitserland gouden munt verkopen

Heeft u zelf een 20 Frank Zwitserland gouden munt die u wilt verkopen voor contant geld? Kom naar onze inkoopwinkel en vraag om een vrijblijvende taxatie en advies. Onze experts staan u graag te woord en vertellen u meer over de waarde van deze gouden munt. Ook met andere gouden of zilveren munten of voor de inkoop van sieraden kunt u bij ons terecht.