20 Frank België


De gouden 20 Frank België munt heeft een diameter van 21,5 mm, een bruto gewicht van 6,45 gram en zuiverheid van 90% puur goud. Wissel uw gouden munt direct in voor contant geld.

 

Geschiedenis van de 20 Frank België munt

De 20 Belgische Frank munten stammen uit de periode 1831-1934. Net als andere Europese landen, zijn in België jarenlang gouden muntstukken als wettig betaalmiddel geslagen. Deze gouden 20 Frank België munten zijn nu vanwege de goudwaarde nog zeer waardevol en bevatten 5,806 gram zuiver goud per munt. Op de voorzijde van deze munt ziet u een portret van koning Leopold vergezeld met de tekst ‘Roi des Belges’. Op de achterzijde het wapen van België en ‘Dieu Protege La Belgique’ of ‘God Bescherme België’. Naast de 20 Frank België zijn er in diverse jaren ook ook exemplaren van 10 Francs, 25 Francs en 40 Francs geslagen. Gouden munten met een netto goudgewicht dat procentueel meeliep ten opzichte van de nominale waarde. Vandaag de dag worden deze munten wereldwijd verzameld en verhandeld op basis van de goudkoers.

 

De waarde van uw 20 Frank België gouden munt

Heeft uw een gouden 20 Frank munt uit België in uw bezit? Dan is deze nog veel geld waard. Dankzij de goudkoers, kunt u rekenen op een bedrag dat aanzienlijk hoger is dan de oorspronkelijke nominale waarde van deze munt. Vanwege het goudgehalte van 90% (meestal aangeduid met 900/1000) komt men uit op een precies gewicht van 0,1865 troy ounce aan goud. Dit is waar wij als goud inkopers naar kijken om de prijs van uw gouden munt vast te stellen. Bij deze prijsbepaling speelt uiteraard de inkoopprijs van goud een belangrijke rol.

Uw 20 Frank België verkopen

Het is zeer eenvoudig om uw gouden munten in te wisselen voor geld. Kom vrijblijvend bij ons langs met uw munt of munten en onze goudexperts helpen u graag verder. Heeft u ook andere gouden munten zoals de 20 Frank Frankrijk of de 20 Duitse Mark? Ook deze kopen wij van u in. Onze winkel is gevestigd in Utrecht, een afspraak maken is niet nodig.