diamond

Diamant verkopen

Heeft u diamanten die u niet langer gebruikt en bent u op zoek naar een betrouwbare adres voor de inkoop van uw diamanten? De gekwalificeerde diamantair Argentum Aurum koopt alle grote diamanten op. Diamanten worden bij Argentum Aurum door een lid van de “beurs voor den diamanthandel” nauwkeurig geanalyseerd en getaxeerd.

Diamant verkopen

Wilt u diamant verkopen? Argentum Aurum is een gekwalificeerde diamantair, gespecialiseerd in de inkoop van diamanten. Wanneer u diamanten of (antieke) sieraden met diamanten erin heeft, dan kunt u die hier kosteloos laten taxeren en direct verkopen. Alle benodigde kennis en instrumenten zijn aanwezig om ter plekke de waarde van uw diamanten te bepalen. Bovendien is Argentum Aurum lid van de Beurs voor den Diamanthandel in Amsterdam Hierdoor weet u zeker dat u zaken doet met een betrouwbare partner en de reële waarde voor uw edelstenen ontvangt.

 

Geld in plaats van stenen? Laat uw diamanten vandaag nog taxeren.

 

Een bod heeft u meer aan

Als u diamant wil verkopen heeft u een bod nodig, geen taxatiewaarde. Een bod is de werkelijke waarde die wij op die dag ervoor willen betalen. U heeft niets aan iemand die u vertelt wat u er eventueel voor zou kunnen krijgen, maar zelf geen interesse heeft.

 

Diamant verkopen in Utrecht

Argentum Aurum is gevestigd in Utrecht en makkelijk bereikbaar vanaf de A12. Als autoriteit op het gebied van diamantinkoop kan Argentum Aurum u alles vertellen over bijvoorbeeld slijpvormen, het verschil tussen briljant en diamant, en de kleur en het gewicht van uw diamant. De stenen kunnen ter plaatse – geheel gratis – worden getaxeerd. Vervolgens is het mogelijk om uw diamanten direct te verkopen, maar u bent tot niets verplicht.Wanneer u besluit diamanten te verkopen, dan wilt u er natuurlijk wel zeker van zijn dat u zaken doet met een erkende diamantair. Argentum Aurum is lid van de Beurs voor Detailhandel in Amsterdam en daarnaast gediplomeerd taxateur van goud en zilver.

Waarom verkopen?

Diamanten vertegenwoordigen een aanzienlijke waarde. Vaak liggen ze echter opgeborgen in een kluis of op een andere veilige plek en wordt er nauwelijks naar omgekeken. Wanneer u daadwerkelijk wilt kunnen beschikken over de waarde van de stenen, dan kunt u ervoor kiezen de diamanten te verkopen. U ontvangt een geldbedrag dat u direct kunt besteden aan nuttige zaken.

Diamantinkoop

Argentum Aurum is gespecialiseerd in diamantinkoop en betaalt eerlijke prijzen voor alle soorten diamanten, van moderne, geslepen stenen tot antieke diamanten. U kunt losse diamanten verkopen, maar ook diamanten die in sieraden zijn gezet. Twijfelt u nog over de verkoop van uw diamanten? Laat deze dan vrijblijvend taxeren om in ieder geval te weten wat ze waard zijn.

Waarde diamanten

De waarde van een diamant wordt bepaald door een complexe combinatie van verschillende factoren en verschilt per diamant. Vier belangrijke factoren bij het bepalen van de waarde van een diamant zijn de zogenoemde 4 C’s:

 

Carat: het gewicht

Het gewicht van een diamant wordt uitgedrukt in karaten en is een van de belangrijkste factoren voor het bepalen van de prijs. Grote diamanten komen veel minder vaak voor dan kleine diamantjes en hoe zwaarder de diamant is, hoe meer deze waard is.

Clarity: de zuiverheid

De grootte van de diamant is niet de enige eigenschap die de prijs bepaalt. De zuiverheid van de diamant is namelijk eveneens van groot belang. Wanneer een diamant geen insluitsels (oneffenheden) heeft is deze loepzuiver. Veel diamanten bevatten echter oneffenheden en de waarde van de steen daalt dan aanzienlijk. Hoe meer insluitsels de diamant heeft, hoe minder zuiver deze is en hoe minder deze waard wordt. Zo kan het voorkomen dat een kleine loepzuivere diamant meer waard is dan een grote steen met veel oneffenheden.

Cut: de slijpvorm

Verder is de manier waarop de steen geslepen is van belang. De bekendste en meest populaire slijpvorm is de briljant, maar er zijn meerdere vormen waarin een diamant geslepen kan worden. Behalve de vorm is ook de kwaliteit van het slijpwerk van belang.

Color: de kleur

De meeste diamanten zijn wit. Witte diamanten zijn er echter in verschillende gradaties. De meest witte en heldere diamanten zijn het meest waard en worden aangeduid met de letter D. Hoe minder helder hoe lager de prijs voor de diamant. Rood-, blauw-, groen- en geelgekleurde diamanten zijn zeer schaars en hierdoor aanzienlijk meer waard dan witte diamanten. Om de verschillende eigenschappen van een diamant te herkennen en om in staat te zijn vervolgens een prijs te bepalen heeft u een gekwalificeerde diamantair nodig. De experts van Argentum Aurum zijn gediplomeerde vakmensen die u in heldere bewoordingen kunnen uitleggen wat de waarde van uw diamant is. Zij kunnen u vertellen of de diamant echt is en zijn in staat om ter plaatse de helderheid, de slijpvorm en het gewicht te bepalen. Ook kunnen zij u vertellen in welke periode de diamant geslepen is. Het taxeren van een diamant is geheel gratis.

Diamantkoers

De waarde van diamanten wordt, zoals gezegd, bepaald door het gewicht, de zuiverheid, de slijpvorm en de kleur. Daarnaast is er ook een internationale diamantkoers die wordt gehanteerd bij het bepalen van de prijs. Deze koers is aan schommelingen onderhevig, waardoor de waarde van dag tot dag kan verschillen.

Geen diamantcertificaat

Diamanten met een uitzonderlijke kwaliteit en grootte hebben vaak een diamantcertificaat bewijs van de echtheid. Ook als u geen certificaat heeft, dan kunt u bij Argentum Aurum terecht voor het verkopen van uw diamanten. Alle stenen worden namelijk opnieuw nauwkeurig geanalyseerd en getaxeerd.

Echt of niet?

Heeft u edelstenen waarvan u niet zeker weet of deze echt zijn en enige waarde vertegenwoordigen, bijvoorbeeld uit een erfenis? Aarzel dan niet om eens langs te komen. De taxateurs van Argentum Aurum nemen graag de tijd om uw juwelen of sieraden te inspecteren en u meer te vertellen over het soort steen, de echtheid en de waarde.

Goud en zilver

Heeft u geen diamant maar wilt u goud of zilver verkopen? Ook dan kunt u bij Argentum Aurum terecht. Verder zijn wij gespecialiseerd in de inkoop van horloges en speciale munten.

 

Benieuwd naar de waarde van uw diamant? Maak direct een afspraak om uw diamant te verkopen

.