20 Mark Duitsland


De bekendste gouden munt uit Duitsland en de meest geslagen gouden munt van het Duitse Keizerrijk is de Pruisische gouden 20 Mark. Deze gouden munt wordt daarom ook wel 20 Mark Preussen genoemd en is vandaag de dag geld waard.

Hoe ziet de 20 Mark Duitsland munt eruit?

Op de voorzijde van de historische 20 Mark Duitsland gouden munt staat een portret van keizer Wilhelm, daaromheen de tekst ‘Deutscher Kaiser – König v Preussen’. Op de rand van de munt staat ‘Gott mit uns’ met op de keerzijde het wapen van het keizerrijk met de tekst Deutsches Reich. Deze bekendste Duitse gouden munten werden veelvoudig geslagen en zijn tevens geliefd onder verzamelaars doordat ze uit Pruisland komen, welke in 1947 officieel werd opgeheven. De munt is geslagen in .900 fijngoud, weegt 7,965 gram en heeft een diameter van 22,5 mm.

 

Waarde van de 20 Mark Duitsland

Dankzij de stijgende goudprijs van de afgelopen jaren is de 20 Mark Duitsland een gewilde gouden munt geworden. Ook veel ‘startende’ spaarders of beginnende beleggers in goud vinden deze Duitse munt aantrekkelijk vanwege zijn 7,96 gram bruto gewicht. Vanwege het goudgehalte van 90% (meestal aangeduid met 900/1000) komt men uit op een precies gewicht van 0,2304 troy ounce aan goud. Dit is waar wij als goud inkopers naar kijken om de prijs van uw gouden munt vast te stellen. Bij deze prijsbepaling speelt uiteraard de inkoopprijs van goud een zeer grote rol.

Uw 20 Mark gouden munt verkopen

U kunt uw gouden munten eenvoudig en zonder afspraak aan ons verkopen. Loop binnen in onze winkel en vraag naar een prijsopgave, welke gebaseerd zal zijn op de huidige goudprijs. Onze goudexperts staan u graag te woord en beantwoorden al uw vragen omtrent gouden munten verkopen. Ook voor de verkoop van uw zilveren munten of voor een taxatie van uw sieraden kunt u bij ons terecht.