20 Kroner Denemarken


De 20 Kroner Denemarken is gouden munt en belegging in fysiek goud. Uw gouden munt is geld waard. Wissel deze munt vandaag in voor cash.

Wat is een 20 Kroner Denemarken munt?

De 20 Kroner Danmark is een gouden munt uit Denemarken. Met ‘slechts’ 1,5 miljoen geslagen exemplaren een stuk zeldzamer dan bijvoorbeeld tijdgenoot de 20 Frank munt uit Frankrijk. In de internationale goudhandel staat de 20 Kroner Denemarken ook bekend als de ‘Mermaid’ of Zeemeermin, dankzij de dolfijn aan de voeten van de beeltenis van Lady Liberty. De zeemeermin is tegenwoordig, mede dankzij het wereldberoemde beeldje in de haven van Kopenhagen, het nationale symbool van Denemarken.
Op de voorzijde van de 20 Kroner Danmark (1873-1931) staan drie koningen: Christian IX,  Frederick VIII en Christiaan X. Christiaan X met de letters ‘KONGE AF DANMARK’, heeft de bijnaam ‘de schoonvader van Europa’ omdat zijn kinderen trouwden met vorsten uit de lijn van de koningshuizen van Engeland, Griekenland en Rusland.

 

Waarde van de 20 Kroner Denemarken

De gouden 20 Kroner Denemarken munt  is niet alleen vanwege de prachtige afbeelding en het verhaal achter deze Scandinavische munt (vanwege de historie ook erg geliefd bij verzamelaars in Noorwegen en Zweden) maar vooral vanwege het bruto goudgewicht van 8,96 gram. Deze Deense munten zijn, wanneer u ze wilt verkopen, op het goudschaaltje goed voor 0,2592 troy ounce goud, dankzij de 90% zuiverheid. Bij het inkopen van uw gouden munten wordt altijd gekeken naar het gewicht van de munten en naar de huidige goudprijs.

Uw 20 Kroner Denemarken munt verkopen

Gouden 20 Kroner munten kunt u altijd inwisselen voor geld. Op basis van het gewicht en zuiverheid van de munt wordt een geldbedrag aan u uitgekeerd. Bent u benieuwd naar de inkoopprijs van deze gouden munt? Kom vrijblijvend langs in onze winkel in Utrecht. Ook wanneer u andere gouden of zilveren munten in uw bezit heeft, kunt u bij ons terecht.