20 Dollar USA

De 20 Dollar USA gouden munt is uitgegeven in de periode 1849-1933. Eerst enkele tientallen jaren bekend als 20 Dollar Double Eagle ‘Liberty Head’ (1849-1907), daarna opgevolgd door het muntstuk 20 Dollar Double Eagle van het type ‘St Gaudens’.

Wat is een 20 Dollar USA munt?

Gouden munten waren vroeger in de VS een gewoon betaalmiddel; de $10 dollar munt werd traditioneel aangeduid als ‘Eagle’ en de $20 dollar gouden munt als ‘Double Eagle’. De eerste 20 Dollar USA munt werd geslagen in het

jaar 1849. Deze munt kent twee ontwerpen bekend als als de ‘Liberty Head’ of ‘Coronet Double Eagle’  en de ‘St Gaudens’. Van deze twee ontwerpen zijn nog eens in drie verschillende versies geslagen. De eerste ontwerpen waren versierd met een afbeelding van een vrouwenhoofd in de Griek-Romeinse stijl. Na 1907 werd dit vervangen door een afbeelding van Lady Liberty.

Waarde van de 20 Dollar USA Double Eagle

Oudere Amerikaanse munten hebben een relatief lager netto goudgehalte dan de nieuwere beleggingsmunten omdat ze ook daadwerkelijk in het dagelijkse betalingsverkeer werden gebruikt en dus tegen een stootje moesten kunnen. Voor de waarde in goud is dat niet belangrijk: een inkoper kijkt altijd alleen naar het gewicht aan puur goud en naar de huidige goudprijs. Bij de bekendste 20 $ USA munten is het bruto gewicht 33,43 gram, met een zuiverheid van 90%, zodat men op de weegschaal uitkomt op 0,9675 troy ounce zuiver goud. Bij hoge goudprijzen levert het verkopen van een dergelijke gouden munt een aantrekkelijk bedrag op.

Uw 20 Dollar USA gouden munt verkopen

Wilt u 20 Dollar USA gouden munten verkopen, aarzel dan niet om bij ons langs te komen. Wij informeren u graag over de actuele inkoopprijs van 20 Dollar USA munten. Een bezoek aan onze winkel is vrijblijvend, u bent helemaal niets verplicht. Heeft u ook sieraden of andere waardevolle items die u niet meer gebruikt? Ook daar kunnen wij u mee verder helpen.