100 Dollar Canada

De 100 Dollar Canada munt is een gouden beleggingsmunt die men koopt om te sparen in waardevast goud. Deze munt kunt u ook inwisselen voor geld.

Wat is een 100 Dollar Canada munt?

De gouden 100 Dollar Canada munt is geslagen van 1976 tot 1986, elk jaar met een ander specifiek thema. De 100 Dollars Canada van 1976 heeft bijvoorbeeld een afbeelding die de Olympische Spelen van Montreal herdenkt, de 100 Canadian Dollar Munt van 1977 is gewijd aan het 25-jarig jublieum van koningin Elizabeth. Deze munten zijn bevatten precies een halve troy ounce, oftwel 15,55 gram aan 22 karaats (91,7%) goud. Deze munt heeft overigens een totaal gewicht van 16,97 gram en een diameter van 27 mm. De munten van na 1986 hebben hetzelfde formaat, maar een ander goudgehalte: een kwart troy ounce zuiver goud.

Waarde van de 100 Dollar Canada

De gouden 100 Dollar Canada munt zijn nog steeds volop verkrijgbaar, wat betekent dat deze munten niet als zeldzaam worden beschouwd. De waarde van deze gouden beleggingsmunt is daardoor gekoppeld aan de dagprijs van goud. Deze munt is hoe dan ook geld waard vanwege de hoge goudhalte. Wie een 100 $ Canada munt bezit, kan hem verkopen voor de tegenwaarde in contant geld; de prijs is vrij eenvoudig in te schatten dankzij het netto gewicht van exact een halve troy ounce (15,55 gram) aan zuiver goud. De internationale goudprijzen worden altijd aangegeven in hele troy ounces, wat overeenkomt me 31,1 gram). U kunt er gerust van uitgaan dat uw munt dus aanzienlijk meer waarde heeft dan de aangegeven nominale waarde van 100 Canadese dollars.

Uw 100 Dollar Canada gouden munt verkopen

Uw 100 Dollar Canada gouden munt is altijd inwisselbaar voor geld. Wat u er voor krijgt hangt af van de huidige goudkoers. De goudprijs verandert continu wat de inkoopprijs  beinvloedt. Uw gouden munt verkopen is zeer eenvoudig en kan zonder afspraak in onze winkel. U neemt de munt met u mee en onze goudexperts vertellen u direct de actuele inkoopprijs van de 100 Dollar Canada munt. Ook voor andere waardevolle objecten als sieraden en horloges kunt u bij ons terecht voor een vrijblijvende taxatie.