100 Corona Oostenrijk

De 100 Corona Oostenrijk gouden munt is geproduceerd van 1908 tot 1914. Na 1915 zijn er nog vele 100 Corona munten uitgebracht als herdenkingsmunt of naslag munt met het jaartal 1915.

Wat is een 100 Corona Oostenrijk munt?

Op de voorzijde van de gouden 100 Corona Oostenrijk munt staat de beeltenis van de Oostenrijkse keizer Franz Joseph I. Voor de Eerste Wereldoorlog was hij keizer-koning van een immens gebied in Midden-Europa met onder andere het tegenwoordige Oostenrijk, Hongarije, Bohemen en delen van Noord-Italië. Deze munt werd uitgegeven ter ere van zijn 60e verjaardag. Op de achterzijde van de munt ziet u het wapen van Oostenrijk met bovenop een dubbele gekroonde arend. Boven de arend staat de tekst Corona en dan het Romeinse cijfer 1915, onder de arend 100 COR. De gouden 100 Corona munt heeft een diameter van maar liefst 35 mm. Het gewicht aan puur goud is net even minder dan een troy ounce, namelijk 0,9803 bij een bruto gewicht van 33,87 gram.

 

Waarde van de gouden 100 Corona Oostenrijk munt

Vandaag de dag wordt de gouden 100 Corona Oostenrijk munt eigenlijk alleen als beleggingsmunt verhandeld. Dat wil zeggen dat deze munt verkocht en ingekocht wordt aan de hand van de internationale goudkoersen. Hierbij let men op het gewicht en zuiverheid van het goud. In dit geval is dat .900 fijngoud. Deze fijnheid ziet u ook terug in andere oude Europese gouden munten, zoals de 20 Franc munt uit Frankrijk.

De 100 Corona Oostenrijk verkopen

Deze Oostenrijkse munt geslagen in het goud heeft – zeker voor niet-Oostenrijkers – geen toegevoegde verzamelaarswaarde. Wanneer u kiest om uw 100 Corona munt te verkopen, hangt de precieze waarde van deze gouden munt uit Oostenrijk uiteraard niet alleen af van de goudweegschaal, maar ook van de internationale dagprijs van goud op de wereldmarkt. Bent u benieuwd naar de waarde van deze gouden munt? Kom vrijblijvend langs in onze winkel in Utrecht, waar onze goudexperts u graag vertellen over de inkoopprijs van de 100 Corona Oostenrijk munt.